Sağlık Bakanlığında sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen personeli de yakından ilgilendiren ücret artışı Çalışma Bakanlığı ile TüRK- İŞ ve Hak-İş arasında yapılan ek protokolle yapıldı.

Türk İş Genel aşkanı Ergün Atalay ile Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan imzasıyla Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in imzasıyla yapılan ek protokolle işçilerin yemek ücretlerinde artışa gidildi.

Kamu toplu sözleşmesi ek protokolü ile kamu kurumlarında görev yapan sürekli işçi kadrosunda ki personelin günlük yemek ücretleri 17 TL’den 55 TLe yükselmiş oldu.

Kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 550 bin sürekli işçinin yemek parasını günlük net 55 TL’ye yükselten Kamu Çerçeve Ek Protokolü yayınlandı.

Kamu Çerçeve Ek Protokolü, Türk İş ve Hak İş Konfederasyonlarıyla ayrı ayrı imzalandı.

2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün eki niteliğinde olmak üzere; 05.10. 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ile Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız ve Kamu işverenlerini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreteri Adnan Çiçek’in imzaladığı dördüncü Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü 15 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Bu protokole göre; Kamu kurumlarındaki toplu iş sözleşmelerinin yemek yardımı maddesindeki metinleri aynı kalmak, bu protokol tarihinden geriye doğru hiçbir ödeme yapılmamak, ileriye doğru hüküm doğurmak kayıt ve şartıyla 15.10.2022 tarihinden geçerli olmak üzere bu madde metinlerinde geçen yemek bedeli fiilen çalışılan günler için net 55,00 (ellibeş) TL/Gün olarak belirlendi.

Ek Protokolde;  kamu kurum ve kuruluşlarının 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne ve eki niteliğindeki bu protokole uymak zorunda oldukları da belirtildi.

Editör: Haber Merkezi