Sağlık Bakanlığı tarafından zaman zaman yapılan görevde yükselme sınavlarına büyük bir kariyer fırsatı gibi sunulduğu biliniyor. Ancak yapılan her ne kadar Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı olsa da sağlık mesleğin mensupları yararına yapılan bir sınav değildir.

Yani kısaca Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı asla kariyer sınavı değildir. Sınavda ilan edilen ve sağlık çalışanlarının yükselebileceği en yüksek kadro “şef” kadrosudur. Yani Genel İdare Hizmetleri Sınıfındaki idari alanda en alt bir kadrodur. Sağlık Bakanlığı hiyerarşisi incelendiğinde Şef kadrosunun, sağlık hizmetleri sınıfında idari bir kadro olmadığını bütün sağlık çalışanları bilmektedir.

Sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan bir sağlık personelinin bu kadroya heves etmeyeceği aşikardır. Peki sağlık hizmetlerindeki görevli bir personelin heves edeceği, kariyer planlaması yapabileceği kadrolar sağlık Bakanlığında var mıdır? Elbette Vardır!

YÖNETİCİLER SADAKATLİLERDEN SEÇİLİYOR!

Örneğin acil sağlık alanında bir yönetim kadrosu var mıdır? Tabii ki vardır. Anca oraya liyâkatli kişiler atanabilmektedir. Yani sözleşme imzalatılarak, yönetici yapılan torpilli kişiler bu kadrolar da görev yapmaktadır. Hem de sınavsız bir şekilde bu kadrolara getirilmektedir. Yönetici kadrolarına sadakatliler atanmaktadır.

Mesela mesleğe yeni adım atmış, yirmili yaşlarda ki bir personel, referansını yani torpilini bularak İl Sağlık Müdürlüğünde üstelik uzman kadrosunda sözleşme imzalayarak görev yapabilmektedir.

657 sayılı devlet memurları kanunu üç temel ilke dayanıyor. Bunlardan birinin de kariyer olduğu bilinirken Sağlık Bakanlığında görev yapan personellerin kariyer yapma hakları 663 sayılı KHK ile getirilen Sözleşmeli Yöneticilik sistemi ile alenen ellerinden alınmıştır.

Bakan Koca Sadece Seyrediyor!

Yerel basın başta olmak üzere ulusal basınında yer alan sözleşmeli sağlık yöneticileriyle ilgili olumsuz haberlere rağmen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bu sisteme dair hiçbir çözüm üretmemektedir. Gerçeklerin tespit edilerek çözüm üretilmez ise dönüşü olmayan bir yola giden sağlık sistemi tamamen çökecek.

Sağlık Çalışanları Sendikası, Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvuruyla 663 sayılı kanunla getirilen Sözleşmeli Yöneticilik modelinin uygulanmasında hukuk normlarına aykırılık teşkil eden yönleri gözler önüne serdi.

Sağlık Çalışanları Sendikası, 663 sayılı Sözleşmeli Yöneticilik modelinden vazgeçilmesi, yerine sahanın ve hukuk normlarının kabul edeceği sınav sistemini bir yöneticilik modelinin getirilmesinin elzem olduğunu savundu.

Sağlık Çalışanları Sendikası sağlıkta liyakatın önemine yeniden vurgu yaparak Sağlık Bakanlığı’na 663 KHK ile getirilen sözleşmeli yöneticilik sisteminin kaldırılması konusunda başvuruda bulundu.

Sendika başvurusunda; sağlık çalışma sisteminin Avrupa standartlarının da liyakate dayalı, eşit temsil yetkisinin sağlandığı bir çalışma ortamının olması etkin ve verimli bir çalışmayı sağlayacağından bahisle sağlık personeli yetersizliğinin de bir nebze önüne geçilebilmesi adına kanun ve yönetmeliklerde gerekli düzenlemeler yapılarak her unvan için belirli bir sınav sistemi ve aldığı mesleki eğitime dayalı bu ünvanı temsil eden Yeni yöneticilik sistemi olmalıdır denildi.

Hali hazırda ki durumda ülkemiz geneline bakıldığında bir sağlık kurumunda birçok sağlık sınıfı yöneticilerinin bulunduğu belirtilen başvuruda, bir Başhekim ve birçok Başhekim Yardımcısı, aynı zamanda bir Başhemşire yeni adıyla Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve birçok Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı kadrosunun ihdas edildiği ve idari kadroda çalıştırıldıkları vurgulandı.

İdari kadrolarda çalıştırılan bu personelin bir çoğunun cerrahi ve dahili branşlarda diplomaya sahip olmaları durumu, hekim ve sağlık çalışanı yetersizliginde sahada işleyiş hakkında sıkıntılar oluşturdu ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi