Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ve beraberindeki heyet, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Başar’ı ziyaret ederek sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

Görüşmede, Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı müfredatının içeriğinin yayınlanması,  sağlıkta 2014 sonrası lisans tamamlamadan yararlanamayan çalışanlara Dikey Geçiş Sınavıyla (DGS) lisans yolu açılması için kontenjan sayısının artırılması gibi birçok konu masaya yatırıldı. Dural yaptığı açıklamada, Unvan Değişikliği Sınav sorularını hazırlayacak jürinin belirlendiğini, sınav alan konularının 24 Şubat 2020 tarihine kadar AÇIK Öğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Jürisi tarafından belirlenip Sağlık Bakanlığı’na iletileceğini dile getirdi. Ayrıca Dural, DGS ile sağlık yönetimi lisans programının kontenjanların artırılması konusunda AÖF itarafından da YÖK ile gerekli yazışmaların ivedi bir biçimde yapılacağını söyledi.  Dural, ayrıca Eskişehir’de çalışan sağlık çalışanları için ek kontenjan ve yeni sınıflar için çalışmaların başladığını belirtti.

Dural, sağlık çalışanlarının kariyer hedeflerinde yollarının açılması ve önlerindeki engellerin kaldırılması gerektiğinin de altını çizdi.

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’a Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi