Yapılacak anlaşma sonunda dağıtılacak tutarın çalışanlara tek seferde ödenmesi ise önemli detaylar arasında yer alıyor. Çünkü parçalanmış ödeme promosyon ödemesi olmayacaktır.

Anadolu Üniversitesi’nin 5238 çalışanı için Türkiye Ekonomi Bankası ile yaptığı promosyon anlaşması 41.500 TL ile sonuçlanmıştı.700 Bin’den fazla çalışanı olan Sağlık Bakanlığının promosyon ihale sonucu ise çalışanlar tarafından merakla bekleniyor.

Diğer taraftan promosyon tutarı olarak personele ödenen ücretlerin en az 13 katını Bankalar zaten personel üzerinden kazanıyor. 13 katı kazandıkları anlaşmaların artık çöplükteki yerini alma vakti gelmiştir.

Çalışanlarının sayısı, sağlığın devasa bütçesi, bazı çalışanların aldığı hatırı sayılır maaş tutarları, yolluk, nöbet ücretleri, taban ek ödeme, teşvik ek ödeme gibi bir çok ödeme kalemi olan sağlık personelinin ödemeleri, devlet kurumları içerisinde en yüksek para akışının sağlandığı ilk kurum olmaktadır.

Günün şartları ve yüksek enflasyon göz önüne alındığında sağlık çalışanlarına minimum 50.000 TL promosyon ödemesinin üç yıl süre için yapılması beklenen anlaşmadır.

Öte yandan yapılacak anlaşmada enflasyon farkının sözleşmeye ilave edilmesi ise sağlık çalışanlarının önümüzdeki aylarda yaşayacağı muhtemel hak kaybının önüne geçecektir. Çünkü yeni yapılan anlaşmalar ile bir yıl öncesinde yapılan anlaşmalar arasında katlarla ifade edilen farklar bulunmaktadır. Yapılan anlaşma her altı ayda bir toplam ödenek üzerinden enflasyon farkı ödemesi hesaplanarak güncellenmelidir.