Bir çok Üniversite'nin görevde yükselme sınavının mülakat aşamasında sınava giren adaylara 100 tam puan verildiği bilinirken, Sağlık Bakanlığının bu zor süreçte evlerine dahi zor giden personellerine yazılı sınavın ardından birde mülakat sınavı dayatması tepkilerin odağı oldu. 

SORULAR WHATSAPP GRUPLARINDA!

Dün düzenlenen mülakat sınavında zarf çekerek, içerisindeki 3 soruyu sözlü cevap veren aday, 1 soruyu bilemediğini iddia etti. Ancak işin ilginç tarafı burada başlıyor. Adayın bilemediği soru o sınavda iken whatsapp gruplarında çoktan dağıtıma çıkmış durumda. Dolayısıyla whatsapp grubunda sınav sorusunu görev diğer adaylar mülakatta bu soruları doğru cevaplayarak büyük bir adaletsizliğe sebep oldular. 

NEDEN HERKESE FARKLI SORU SORULMADI

Bakanlık madem mülakat sınavında tüm tepkilere rağmen ısrar etti adayların her birine neden ayrı soru sormadı. Yada Whatsapp yada vb. iletişim araçlarından soruların paylaşılmasının önüne geçecek sistemi oluşturmadı? Mülakat sorusunu doğru bilemeyen adaya sorulan soruyu whatsapp gruplarından öğrenerek diğer adayların doğru cevaplaması sonucu oluşan adaletsizliğe Bakanlık göz mü yumacak?