Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’da artan Covid-19 vakaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın bin kişilik yeni filyasyon ekibi kurduğunu, Bakanlık teşkilatı çalışanlarının dahil edildiği listede, görevden alınmış kurum başkanı ve genel müdürlerin de bulunduğunu açıkladı. 

Emir’in aktardığına göre, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tüm genel müdürlüklerden filyasyon ekibi için belli sayıda isim istedi. Yapılan çalışmanın ardından aralarında birçok eski bürokrat ile müfettişin de bulunduğu bin 392 kişilik bir liste hazırlandı. 

Gelen itirazlar üzerine dün gece listeden 60 kadar müfettiş, 12 avukat ve hukuk müşaviri ile 200’ün üzerinde eczacının çıkartıldığını belirten CHP’li Emir, sonuçta bin kişilik bir listenin hazırlandığını söyledi:

“Bu isimlerin filyasyonda görevlendirilmesi, bu işe bir ceza gibi bakıldığını gösteriyor. Millet can derdine düşmüş ama iktidar, bürokratı cezalandırma peşinde.”

“Bakanlık eski bürokratını cezalandırıyor”

Milletvekili Emir, listede halen kronik hastalıkları bulunan personel ile eski bürokratların bulunduğuna dikkat çekti:

“Filyasyon ekipleri, tedavi süreçlerinde pozitif ve temaslı hastaları evlerinde kontrol ediyor, gerektiğinde test için sürüntü alıyor, evlere kadar ilaç götürüyor. Filyasyon ekibinde yer alan her bir sağlık çalışanı bu süreçte büyük bir özveriyle, canla ve başla çalışıyor.

“Yerine getirdikleri görev çok kutsal bir görev ve küçümsenemez. Ancak, son yapılan görevlendirmelerde bakanlığın bu işi bir cezalandırma gibi gördüğünü ortaya koyuyor. 

“Akıl alır gibi değil”

“Bin kişilik listede eski bürokratlardan Hıfzıssıha Başkanı Kadir Başar, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Sait Septioğlu, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Mine Tunçel, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adnan Coşkun, Sağlık Eğitimleri Genel Müdür Yardımcısı İdris Yaşar gibi görevden alınmış isimlerin bulunduğunu biliyoruz.

“Bu makamlarda bulunmuş bürokratların sahada filyasyon ekibi olarak görevlendirilmesi akıl alır gibi değil.

“İstanbul, İzmir’de ne yapıyorsunuz”

“Bu görevlendirme bir cezalandırma niyetiyle yapılmamışsa ve Ankara’da filyasyon için sıra bakanlık bürokratlarına kadar geldiyse, İstanbul, İzmir gibi büyük illerde ne yapıyorsunuz? 

“Bu illerde bakanlık teşkilatı kadar geniş bir bürokrasi bulunmuyor. Bu şehirlerimizde artan filyasyon ihtiyacını nasıl gideriyorsunuz?

Editör: Haber Merkezi