Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Fetullahçı Terör Örgütü’nün Askeri Liselere Giriş Sınavı, Tıpta Uzmanlık Sınavlarında usulsüzlük ve örgütün sivil yapılanmasına yönelik yürütülen 5 farklı soruşturmada toplam 39 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından gözaltılarla ilgili yapılan açıklamada; terör suçları soruşturması bürosunun FETÖ/PDY kamu mahrem yapılanmasına karşı yürüttükleri soruşturma detayları paylaşıldı.

Soruşturma kapsamında, FETÖ’nün mahrem imamlarına, operasyonel GSM hat irtibatı olan ve haklarında örgüt üyeliği ile iltisaklarını gösteren tanık beyanları, ifade, ankesör gibi çeşitli deliller elde edilen 9’u görevde bulunan, 8’i memuriyetten ihraç, 2’si istifa olmak üzere toplamda 19 şüpheli hakkında, 14 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda şüpheliler hakkında gözaltı işlemi uygulandı.

Açıklamalar neticesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009, 2011, 2012, 2013 ve 2015 senelerinde yapılan Askeri Liseler Sınavları (ALS) tahkîkatı çerçevesinde, FETÖ/PDY üyeleri tarafınca, yazılı sınavlardan önce sınav sorularına erişilerek, soruların teşkilat mensuplarına dağıtıldığını belirledi.

Soruşturma sonucu, sınavda usulsüzlük yapmış olduğu tespit edilen 3’ü soru alan eski askeri öğrenci, 4’ü de sivil olmak üzere 7 şahıs ile ilgili, 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 7 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı alındı.

Örgütün kamu mahrem yapısına yönelik yürütülen diğer bir soruşturma da ise mahrem yapılanma içerisinde farklı örgütsel faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 2 akademisyen şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın, Sağlık Bakanlığı yapılanması ile örgüt üyeleri tarafınca Tıpta Uzmanlık Eğitim Giriş Sınavı‘nda (TUS) usulsüzlük yapılmasına yönelik yürüttüğü tahkîkat çerçevesinde ise teşkilatta farklı düzeylerde vazife üstlenen, haklarında TUS sorularını dağıttıkları yönünde ifadeler tespit edilen 5 şüpheli belirlendi.

Haklarında gözaltı kararı alınan 5 şüphelinin, örgütün saklı haberleşme tekniği Bylock, ankesör, ardışık arama şeklinde yöntemleri kullanarak örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirlendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü 5 ayrı operasyonda, örgütün esnaf ve sivil yapılanmasına yönelik yürütülen tahkîkatta ByLock kullandıkları tespit edilen 6 sivil şüpheli ile ilgili de gözaltı kararı alındı. Yakalama çalışmaları sürdürülüyor. Toplamda 39 şahıs ile ilgili gözaltı kararı alındı.