Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Ek Ödeme Çalışma Takvimini ilgili birimlere gönderdi.

Yayınlanan Ek Ödeme Çalışma takvimine göre sağlık tesisleri ek ödeme işlemlerini yapacak.

Her ayın 1'inde: Sağlık tesislerinin taban ödemeleri için Ek Ödeme Bordro Sistemi (EKOBS) dönem oluşturma işlemleri Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce başlatılacaktır.

Her ayın 1 - 5 arasında: Sağlık tesislerine personelin temel ek ödeme hesaplamalarına esas veri girişleri yapılacaktır.

Her ayın 1 - 8 arasında: Sağlık tesislerince personelin taban ödemesine ilişkin ödeme belgeleri saymanlığa teslim edilecektir.

Her ayın 1 - 7 arasında: Sağlık tesislerince Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) üzerinden ilgili dönem tahakkukları sonlandırılacak ve onaylanacaktır.

Her ayın 1 - 12 arasında: Sağlık tesislerinin inceleme heyetleri tarafından Yönetmelikle belirlenen iş ve işlemler tamamlanacaktır.

Her ayın 1 - 14 arasında: Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce sağlık tesislerinin teşvik ek ödemesine esas teşvik ek ödemesi dönem katsayıları EKOBS'a tanımlanmasına dair iş ve işlemler

Her ayın 1 - 14 arasında: Sağlık tesislerince EKOBS'ta teşvik ek ödemesine ilişkin mutemelik iş ve işlemleri tamamlanacaktır.

Her ayın 1 - 18 arasında:Sağlık tesisi gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine ilişkin imza ve onaylama süreçleri tamamlanarak teşvik ek ödemeleri, nöbet ücreti ve 663 sayılı KHK uyarınca sözleşmeli olarak görev yapan personelin ek ödeme belgeleri saymanlığa gönderilecektir.

* Bütün ödemelere yönelik bordrolar ilgili saymanlıklara gönderildikten sonra mutemeler tarafından EKOBS üzerinden "kesinleştir" butonu onaylanacaktır.

Editör: Haber Merkezi