2017/3 KPSS tercih işlemleri ile 663 sayılı KHK'nın 45/A maddesine göre 3 bin 890 kişinin atamaları 16 Haziran 2017 tarihi itibariyle yapılmıştı. Bu atama ile yerleşen sözleşmeli sağlık personelinin kadroya geçişi için gerekli 3 yıllık süre doldu ve kanun gereğince kadro verilmeleri gerekiyor.

3.yılını dolduran personelin ayın 14. günü ayrılış ve 15. günü başlayış olacak şeklinde kadroya geçişlerine dair madde olduğu halde işlemler yapılmıyor. Birçok sağlık çalışanı hak ettikleri kadroyu 3 yıl çalışmalarına rağmen 4 ay geçtikten sonra hak kaybına uğrayarak ancak alabiliyorlar.

Sağlık Bakanlığındaki yavaş yürüren sistem ve orda görevli memurların yavaşlığı yüzünden binlerce personel mağdur durumda. ve bu personellerden sahada pandemiyle mücadelede başarı isteniyor. Sağlık personelleri hak kaybı için dilekçe yazmalarına rağmen elle tutulur bir sonuç alamadıklarını dile getiriyorlar. Böyle yoğun ve zor bir süreçte sağlık personeli birde hak etiği kadroyu 4 ay gibi bir süre geçerek aldıklarında ciddi moral ve motivasyon bozukluğu yaşıyorlar.

Aynı sistemle Milli Eğitim'de çalışan personelde ise böyle bir gecikmenin yaşanmadığı da gelen bilgiler arasında. MEB'de çalışan 3+1 sözleşmeli personeller bir dilekçe ile aynı gün kadroyu alabiliyorlarken, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personelleri ise 4 ay gibi bir gecikme ile zar zor ancak alabiliyorlar.

Editör: Haber Merkezi