Türkiye'nin "Biri Bizi Gözetiyor" ve "İşte Benim Stilim" programlarının sunuculuğuyla tanıdığı ve yaklaşık 3 yıldır ekranlarda olmayan Öykü Serter'in deprem vergilerini, Cumhurbaşkanlığının harcamalarını eleştirdiği paylaşımında deprem nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı hedef aldığı paylaşımları ÖZGÜR basın birgün, cumhuriyet, Yeniçağ, Tele1 ve diğerlerinin dün gün boyu manşetlerinden düşmedi. 

Bununla beraber sosyal medya'da kullanıcıların büyük çoğunluğu da Öylü Serter'e destek vererek siyasilere yönelik sert paylaşımlarda bulundu. Aylardır pandemiyle gecesini gündüzüne katarak mücadele eden, depremin ardından Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürleriyle İzmir'e adeta kamp kuran, UMKE ve 112 personelleriyle insanüstü mücadeleyle enkaz altından kurtarma çalışmalarıyla meşgul olan Sağlık Bakanı için 'Şuursuz' denilmesi dikkatlerden kaçmadı. "4 yaşındaki Ayda'ya İlk Müdahaleyi Yapan Sağlık Personeli Konuştu!" haberimizden Ayda bebeğe ambulansta müdahale eden 112 Personeli Fatma Aktaşçı'nın açıklamalarını okuyabilirsiniz.

2015'de İşte Benim Stilim yarışması finalinde yarışmacı Ayşenur Balcı’ya torpil gibi sözleriyle skandala imza atarak uzun uzun yarışmacının ailesinin onu terk ettiğini söyleyerek final'de Türk halkının duygusallığına oynayarak manipülasyon yaptığı iddia edilen sunucu Öykü Serter'in deprem nedeniyle Sağlık Bakanına 'Şuursuz' ithamında bulunmasına Bakan Koca'nın değinmediği ancak Ayda Bebeğe sorulan soruyla ilgili tartışmalar üzerine konuya açıklık getirdiği görüldü.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'da gece geç saatlerde sosyal medya'dan yaptığı paylaşımında; "HERHANGİ BİR YERİN ACIYOR MU AYDA? Soruyu soran Acil Tıp Uzmanı bir UMKE gönüllüsüydü. Göçük altından çıkarılıp, ambulansa alınan 3 yaşındaki bir çocuğa hayata dönüş anında soru acaba nasıl sorulmalıydı?" dedi.

Sosyal Medya'da Bakan Koca'ya karşı yapılan eleştirilerde "Annesini kaybettiğini anlatsanıza o çocuğa" şeklinde olduğu görüldü. Halbuki Ayda Bebek kurtarıldığında arama kurtarma ekipleri annesinin cansız bedenine ulaşmamıştı. Ayda Bebeğin kurtarılmasından saatler sonrasında annesinin vefat ettiği haberi gelmiş olsada Bakan Koca'yı ayda bebeğin annesi üzerindende linç etmeye çalışan büyük çoğunluk olduğu görüldü.

Küçücük bir çocuğun 91 saat enkaz altında neler yaşadığı, üzerine bişey mi düştüğü yani gerçekten bir yerinin acıyıp acımadığını öğrenmek için başka soru sorulamazdı.İzmir özelinde çalışmayan, denetimsiz yapilara göz yuman belediyecilik anlayışı ile çocukları annesiz, anneleri yavrusuz kalmasından dolayı hâlâ hiç bir Belediye Başkanı'nın ve konunun muhatabı Bakanların "ben istifa ediyorum" demediğini de ibretle izliyoruz. 

Editör: Haber Merkezi