Sağlık çalışanları uzun zamandır özlük haklarında iyileştirme istiyor. 0 TL’ye inmiş olan döner sermaye ödeme sisteminin kaldırılarak tek kalemde emekliliğe yansıyan ücret talep ediyorlar.

Çalışanları Kimseye Sesini Duyuramıyor

Ancak çalışanları en az bunlar kadar EŞİTLİK ve ADALET istiyorlar. Mutlu azınlık olarak nitelendiren sözleşmeli sağlık yöneticileri mutlu olduğu için sağlık çalışanları adeta kimseye sesini duyuramıyor.

Yeterki Mutlu Azınlığın Huzuru Kaçmasın

Çünkü Sendika Başkanı mutlu azınlık ile görüşüyor, ilin siyasetini yönlendiren kişiler mutlu azınlıkla görüşüyor, Bakanlığın bürokratları mutlu azınlıkla görüşüyor. Asıl işi yapan yani sahada asıl çalışan sağlık personelini kimse görmüyor, duymuyor. Çünkü yeterki mutlu azınlığın huzuru kaçmasın.

Peki Sağlıktaki Bu Mutlu Azınlık Kimler?

Daha iyi anlaşılabilmesi için mutlu azınlığı 4 grupta anlatmakta fayda var.

1. Grup: Uzman, Müdür Yardımcısı, Müdür, Başkan Yardımcısı, Başkan, Sağlık Müdürü, İlçe Sağlık Müdürlüğü Başekim ve Başhekim Yardımcıları,

2. Grup: Hastanelerde olduğu halde yıllardır yasa, yönetmelik ve yönergeleri aykırı olarak Bakanlık Merkez Teşkilatında, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde geçici görevle çalışanlar

3. Grup: Bulunduğu Kurumda kadrosu dışında masa başında çalışan personeller (depo, basın birimi, kalite birimi, satın alma, mutemetlik vb.

4. Grup: Koordinatörler, Birim Sorumluları, Birim Sorumlu Yardımcıları ve Görevlendirmeyle Şef Gibi Çalışanlar

Çalışan Sürekli Arayış İçerisinde

Sağlık sisteminde işlerin yolunda gitmediği artık ayyuka çıkmış durumda. Mutlu, huzurlu bir şekilde işe gelen personel neredeyse kalmadı diyebiliriz. Maalesef şu an sağlıkta yukarıda saydığımız gruplar dışında kimse mutlu değil. Bunlar dışında kalan personeller en kısa sürede kurum değiştirme hayalinde ya da sürekli bir arayış içerisinde.

Çalışan, Hasta ve Hasta Yakınları Mutsuz,Umutsuz

Artan personel sayısı, artan maliyetlere, artan teknoloji ve her geçen gün artan yönetici kadrosuna rağmen çalışanlar, hasta ve hasta yakınları mutsuz, umutsuz ve güvensiz. Ancak, sözleşmeli yöneticiler sahadaki bu durumu ilgilere anlatmıyor, çünkü kendileri de farkında değil ya da genellikle umurlarında değil. Hükümetin başarısı da umurlarında değil. Sadece onları o koltuğa getiren ya da alacak olan makam ya da kişilere el pençe divan durmaları yeterli çoğu için.

Personelini dinleme ihtiyacı bile hissetmeyen, sorunun yaşandığı birimin kapısının önünden geçmeyen, kulaktan dolma bilgilerle hiçbir somut veriye dayanmayan dedikodularla personelin tepesinde birim değişikliği baskı kılıcıyla saltanat süren, kendi ikbali dışında hiçbir şeyi önemsemeyen bu yöneticilerle BAŞARI nasıl sağlanabilir?

Tüm Sağlık Teşkilatı Mutlu Azınlık İçin Görmezden Geliniyor

Odalarından çıkmayan, başarı hedeflemeyen, taşın altına elini koymayan, bulunduğu kadrodan fazla maaşı her ay hiçbir kriter olmadan alan yöneticiler için zaten bir sorunda yok. Eşlerinin, komşularının, arkadaşlarının dahi mulu oldugu bir azınlık sistemi için tüm sağlık teşkilatı neden görmezden geliniyor.

Bakan Koca Sadece Seyrediyor!

Yerel basın başta olmak üzere ulusal basınında yer alan sözleşmeli sağlık yöneticileriyle ilgili olumsuz haberlere rağmen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bu sisteme dair hiçbir çözüm üretmemekte.

 # Yıllardır devam eden usulsüz geçici görevlendirmelere dair en ufak bir adım atmamış durumda.

 # Bunca haksızlığın hatta hukuksuzluğum ortasında usulsüz olarak yapılan görevlendirmelerle ilgili hiçbir şey yapmamakta.

Kısaca mutlu azınlık için tüm sağlık camiası görmezden gelinmeye devam ediliyor.

Gerçekleri tespit edip çözüm üretilmez ise dönüşü olmayan bir yola giden sağlık sistemi tamamen çökecek.

Editör: Haber Merkezi