Haftalardır beklenen 'kabine değişikliği' geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Yeni kabinede, eski AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “dezenfektan skandalı” ile gündeme gelen Ruhsar Pekcan’ın yerine Ticaret Bakanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Aile, Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ikiye ayrıldı. Derya Yanık, yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. Yeni kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da “eski MHP’li” Vedat Bilgin getirildi.

BAKAN YARDIMCISI, KOCA'NIN KOLTUĞUNA GÖZ DİKTİ

Kabinde yaşanan değişimleri bugünkü yazısında ele alan Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca'nın da görevden alınacağı iddialarının gerçekleşmediğini belirterek dikkat çeken ifadeler kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir bakan yardımcısının kumpas kurduğunu ifade eden Barış Pehlivan, "Hani Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görevden alınacaktı?  Bu o kadar çok dile getirildi ki... Kaynağım ise sürekli 'Dedikoduyu bir bakan yardımcısı yayıyor. Derdi, Koca’nın koltuğuna kendi oturmak. Halbuki, Fahrettin Bey ile Cumhurbaşkanı’nın arası çok iyi ve kabinede kalacak' " ifadelerini kullandı.