Hekim Sen isimli sendika, Sağlık Bakanlığından acil önlem taleplerimiz başlıklı bir bildirim bildiri yayınladı.

Toplam 6 maddeden oluşan bildiri de hekimlerden isteyenlere diğer bir çok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması gibi talepleri yer alıyordu.

HEKİM SEN SİLAH TALEP ETMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yayınlanan bildiri ile ilgili hekim adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti diyerek “şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silah girmesi nasıl düşünebilir? Hasta ile hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?” dedi.

Sağlık Bakanı Koca “hastaları mağdur göstermek amacıyla eski tarihli videoların tekrar yayınlandığını belirterek, hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap dikkate bile almamaktır” açıklamasını yaptı.

Halkımıza hatırlatmak isterim ki diyen Sağlık Bakanı Koca “Doktor Ekrem Karakaya cinayetinin yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta” diyerek “hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar” ifadelerini kullandı.