Bakan KOCA hekimlerle yaptığı görüşmenin videolarını konu başlıklarına ayırarak sosyal medyadan yayınlamaya devam ediyor.

Bakan Koca’nın açıklamaları şu şekilde:

Bu yeni dönemde herkesin yaptığı işin karşılığını alabilir olduğu bir sistem geliştirilmeli.

Bunu hastane bazlı yaptığınızda hastaneden hastaneye farklılıklar doğuyor. Bunu il bazlı hatta Türkiye bazlı yapmalıyız.

Bunu yaparken kim neyi ne kadar yapabildiyse onun karşılığını alabilir olduğunu bilmeli. Onun için sade olmalı.

Bu durumun en büyük handikapı binlerce kalemin olması. Bu binlerce kalemin birbiriyle bu süreç içerisinde ilişkileri bozulmuş, bu kalemlerin rasyonel, gerçekten doğru birbiriyle karşılığını oluşturmak gerekiyor.

Bunu başlatarak süreç içerisinde de bunu her geçen gün iyileştirerek zaman kaybetmeden yapmamız gerektiği kanaatindeyim.

Riskli alanlar olabilir, özellikli işlemler olabilir, bunların katsayı vb. dengelerinin sağlanması, yaparken buralarda bazen eksik yaptıklarımız olabilir yanlış yaptıklarımız olabilir, ama bizim bir şekilde yola hızla koyulmamız gerekiyor.

Taban Artışına ihtiyacımız Var

Tavan artışı niye doğdu? Tavan artışına şuan ihtiyacımız mı var? Bizim TABAN artışına ihtiyacımız var. Tavan artışının gelmesinin tek sebebi mahsuplaşılan kısım kadar tabanlar artırıldı. Matematiksel olarak hekim arkadaşlarımızın, çalışan arkadaşlarımızın bu mahsuplaşmadan zarar görmemesi için.

Editör: Haber Merkezi