Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 22 Mayıs'ta Safiye Nur Gürbüz'e şiddette bulunduktan sonra 2'nci kattan atarak beli, sol eli ve sol bacağının kırılmasına neden olan Aytaç Süleyman Daşbudak, hakkında asliye ceza mahkemesinden "kasten yaralama" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açıldı.
Yaşanan korkunç olayın ardından hazırlanan iddianamede, Aytaç Süleyman Daşbudak'ın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten yaralama" suçlarından cezalandırılması istendi.

30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede duruşla 3 Eylül tarihinde başlayacak.

Önce Çocuk ve Kadınlar Derneği avukatlarından Mine Tanrıverdi, sanık hakkında "kasten yaralama" suçundan iddianame hazırlandığına dikkat çekti.

Mine, "Biz ' kasten yaralamadan' dava açılması için itirazda bulunduk. Taleplerimiz değerlendirilmedi. Sadece şüphelinin beyanları dikkate alınarak 'kasten yaralamadan' dava açıldı. Müvekkilimiz birde müşteki sanık durumuna düştü. Dosyada Safiye Nur Gürbüz'ün oraya zorla getirildiğine dair görgü tanıkları ve kızın çığlık seslerini duyan birçok ifade olmasına rağmen, şüpheli Aytaç Süleyman Daşbudak'ın ifadeleri esas alınarak 'kasten yaralamadan' dosya açılmıştır. Safiye Nur Gürbüz'ün yaşaması mucizedir. Hukuki mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

OLAY ŞÖYLE OLMUŞTU
Olay, 22 Mayıs tarihinde Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi'nde, 3 katlı bir apartmanın 2'nci katındaki dairesine giden ikili arasında, saat 06.30 sıralarında tartışma çıkmıştı. 

Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştükten sonra Daşbudak'ın darp ettiği hemşire Gürbüz, pencereyi açıp yardım istediği sırada, iddiaya göre sevgilisi tarafından itilmişti.

Gürbüz, şans eseri apartman girişinde park halindeki otomobilin üzerine düşmüştü.
Yaralanan Gürbüz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Ortapedi Servisinde yapılan muayenede bacağında, burnunda ve belinde kırıklar tespit edilmişti. 

Yaralanan Gürbüz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Ortapedi Servisinde yapılan muayenede bacağında, burnunda ve belinde kırıklar tespit edilmişti.
Hemşire Safiye Nur Gürbüz, "Bu olayda yaşamam mucize. Kasten öldürme yerine kasten yaralamadan dava açılması beni hayal kırıklığına uğrattı" diye konuştu.