Tüm dünyayı etkileyen korona virüsü salgınına karşı en büyük risk altındaki doktorlar, uzun saatler çalışarak, hastalığa karşı mücadeleyi sürdürüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, yaptığı yazılı açıklamayla, sağlıkçıların özverili çalışmalarına dikkat çekti.

Dünyanın korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle çok kritik bir süreçten geçtiğini, adeta tarihin bir kırılma noktasına şahitlik edildiğini belirten Karamollaoğlu, bu noktada salgınla mücadelenin en önemli mesele haline geldiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı ile sağlık çalışanlarının ‘fedakarca ve kahramanca’ verdiği mücadeleyi takdirle izlediklerini aktaran Karamollaoğlu, “Sağlık çalışanlarının bu gayreti gözlerimizi yaşartmakta, göğsümüzü kabartmaktadır. Her bir sağlık çalışanına bu özverili çabalarından dolayı tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

‘HÜKÜMET HAZIRLIKSIZ YAKALANDI’

Karamollaoğlu, salgının çok ciddi ekonomik külfetinin ortaya çıktığını, iktidarın bugüne kadar uyguladığı ”hoyrat ekonomi politikaları yüzünden salgına olduğu kadar, ekonomik ihtiyaçlara da hazırlıksız yakalandığını” söyledi.

Ekonomik gidişatla ilgili endişelerini ve atılması gereken adımları yıllardır dile getirdiklerini ileri süren Karamollaoğlu, “Israrla üretimin hayatiyetinden bahsettik, ama iktidar bizi yola, köprüye düşman olmakla itham etti. İktidar bugüne kadar uyguladığı ekonomi politikasının çöktüğünü bir an evvel görmeli, salgın sürecini en az hasarla atlatmak için gerekli önlemleri almalı ve salgından sonra ilk iş olarak her alanda yerli üretim hamlesine başlamalıdır” ifadelerini kullandı.

Tarihi bir dönemeçten geçildiğinin altını çizen Karamollaoğlu, bu süreci sapasağlam aşmanın yolunun birlik ve beraberliği sağlamaktan ve gerilim dilinden uzak durmaktan geçtiğinin altını çizdi.

Karamollaoğlu ayrıca Ramazan’ın da millete saadet, huzur ve bereket getirmesini diledi.

Editör: Haber Merkezi