Koronavirüs salgınına karşı canla başla mücadele eden sağlık emekçilerine yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Son günlerde tırmanışa geçen sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Aile Hekimi Rıdvan Tunç, geçtiğimiz Cuma günü çalıştığı aile sağlığı merkezine giderken saldırıya uğradı. Burnu kırılan ve 10 gün rapor alan Tunç, “Saldırgan bana neden rapor yazmadın’ diyerek saldırdı” dedi.

Çalıştığı Kadıköy 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne giderken Suadiye’deki Selim Ragıp Emeç Sokak’ta saldırıya uğradığı ifade eden Aile Hekimi Rıdvan Tunç, yaşadıklarını BirGün’e anlattı. Tunç, “Evim aile hekimliğine yürüyerek 20 dakika mesafede. 21 Mayıs Cuma günü saat: 09.00 civarında işe giderken Bağdat Caddesi’nin altındaki sokağa girdiğimde aile hekimliğine 50 - 100 metre kala park halindeki araçtan bir kişi indi. Kaldırımda beni köşeye sıkıştırarak peş peşe vurmaya başladı. Suratıma beş, altı defa yumruk attı ve ‘bana rapor vermezsin öyle mi?’ Dedi” ifadelerini kullandı.“Güvenlik kamerası kayıtlarını izlediğinde saldırganların üç kişi olduğunu ve saldırıdan önceden de takip edildiğini fark ettiğini” belirten Tunç şunları söyledi: “Saldırgan ve yanındaki iki şahıs bana saldırdıkları sokağa araçla gelmişler. Şahıslardan biri üst sokakta gözcülük yapmış. Büyük ihtimalle bana saldıran şahsa benim sokağa girdiğimi de işaret etti. Kamera kayıtlarından bu saldırganların olay yerine saldırıdan yarım saat önce geldiklerini gördük. Benim yürüyeceğim sokağı ve geçtiğim yoları biliyorlar. Demek ki daha önce de beni takip etmişler. Karakolda saldırganların kullandığı aracın kiralık olduğu da ortaya çıktı. Bu organize saldırı sonucunda burnum kırıldı, dudağımda ve yüzümde şişlikler oluştu.”

YILLARDIR ŞİDDETE MARUZ KALIYORUZ

Saldırganların yıllardır yakalanamadığı ve kendisine saldıranların bir an önce bulunmasını istediğini vurgulayan Tunç sözlerini şöyle tamamladı: “İstanbul Tabip Odası ve Aile Hekimliği Derneği de sürecin takipçisi. Şiddet her yerde. Zaten biz yıllardır sağlıkta şiddete maruz kalıyoruz. Bana saldıranı yüzünde maske olduğu için tanıyamadım. Son bir aydır rapor yüzünden tartıştığım bir hasta bile olmadı. Pandemi sürecinde bile sağlıkta şiddete maruz kalıyorsak biz ne zaman rahat rahat çalışabileceğiz?”

Editör: Haber Merkezi