Sistematik taciz

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, asistanların yetiştirilmesi konusunda da görev alan Dr. Erkan Aydın, psikiyatri asistanı D.E.’ye defalarca hastane dışında görüşme teklifinde bulundu.

Aydın, gece geç saatler de dahil olmak üzere mesai saatleri dışında mesajlar göndererek D.E.’yi hem rahatsız hem tedirgin etti. İş ortamında olağan sayılamayacak kadar uzun süreler odasında tek başına tuttu. Gönderdiği mesajlara neden cevap vermediği konusunda sorguya çekti. Asistan hekim D.E.’nin tüm itiraz ve tepkilerine rağmen bu davranışlarındaki ısrarını sürdürdü.

İstanbul Tabip Odası “geçici olarak meslekten alıkoyma” cezası verdi

Bu sistematik tacizden bunalan asistan hekim D.E., yaşadıklarını önce meslektaşlarıyla ve hastanedeki mesai arkadaşlarıyla paylaştı. D.E. önce çalıştığı kuruma, sonra da İstanbul Tabip Odası’na ve savcılığa başvurdu.

İstanbul Tabip Odası ve mahkeme Aydın’ın cezalandırılmasına karar verdi ancak Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü disiplin soruşturması henüz sonuçlanmadı. Bu sırada, Dr. Erkan Aydın geçici görevle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne gönderildi. Böylece asistan hekimle hastanede temas kurması ve hiyerarşik konumunu kullanması engellendi.

İstanbul Tabip Odası yapılan soruşturma sonucunda Erkan Aydın’a disiplin yönetmeliği gereğince verilebilecek en yüksek ceza olan “geçici olarak meslekten alıkoyma” cezası verdi.

Ceza yargılaması sonucunda ise “cinsel taciz suçunu işlediği, sanığın eylemini hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanarak ve elektronik haberleşme araçlarının kullanılması suretiyle gerçekleştirdiği anlaşıldığından” arttırılarak toplam 11 ay 7 gün hapis cezası verdi.

Geri dönünce tepkiyle karşılandı

Tüm bunlara rağmen geçici görevlendirme işlemi sonlandı ve Dr. Erkan Aydın tekrar Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevine döndü.

Erkan Aydın’la aynı hastanede çalışmak istemeyen asistan hekim D.E., bunun üzerine başhekimliğe başvurdu ve Erkan Aydın’ın başka bir hastaneye gönderilmesini talep etti.

Aynı hastanede çalışan 40 çalışan daha Başhekimliğe dilekçe vererek, Dr. Erkan Aydın’la birlikte çalışmak istemediğini belirtti. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve CİMER’e de sorunlara dair yazı başvuru yapıldı.

Başvurular sonrası Doktor Erkan Aydın, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne gönderildi.

Sendika Org