Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesinde serumun geç takıldığını gerekçe göstererek 5 sağlık çalışanının yaralanmasına sebep olan hasta ve hasta yakınlarının saldırı görüntüleri adeta infial yarattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı faaliyet yürüten İnayet Topçuoğlu Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarının saldırısı sonucu 5 sağlık çalışanı darp edildi.

Mide rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gelen bir kadın ve yanındaki yakınları Dahiliye Servisine geldi.

Doktorun serum takılmasını istediği hasta müşahade altına alınırken bu esnada bir bebeğe serum hazırlayan, Zelihanur hemşirenin bir süre sonra serum ile birlikte hasta kadının yanına

gitmesi sonrası geç geldiğini gerekçe gösteren hasta yakınları hemşireye saldırdı.

Hastane odasında başlayan saldırı koridorda devam ederken kavgayı ayırmak isteyen güvenlik görevlileri ile tıbbi sekreter, röntgen teknikeri ve bir hemşire yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Hemşire, röntgen teknikeri ve güvenlik görevlilerine saldıranlardan Hasan B. isimli şahıs kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Darp girişimi bulunduğu sırada kalp krizi geçiren saldırgana ise ilk müdahaleyi hastanedeki sağlık personelleri yaptı.

Kalbi durduğu tespit edilen ve yeniden hayata döndürülen saldırgan daha sonra başka bir hastaneye sevk edildi, yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.