Lütfen açıklayın Sayın Vali; Bu 7 isim kim ya da kimlerin adamıdır, ya da hangi gerekçelerle valilik bünyesinde görevlendirilmiştir?

Hemşire ve Ebeleri Valiliğe Masa Başına Aldı Dedik Engeli Yedik: Sayın Valim, Bizi Engelleyince Adalet Yerini mi Buldu? haberi için tıklayınız

Personeli arasında adaleti sağlayamayan, devletin güvenini hissettiremeyen Sayın Valiye bu vesile ile şunu da sormak isteriz; Sayın Vali; bu adaletsizliklerle, personelinizi arkanıza alamadığınız bir mücadelede nasıl başarılı olmayı bekliyorsunuz? Zaten yanınızdaki bir iş yeri hekimi ve kendisinin geçmişte görev yaptığı işletmede de covid zirve yapmış, tüm bu şartlarda nasıl başarılı olabilirsiniz ki!

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü kadrosunda bulunan, Eflani, Yenice, Safranbolu ve Karabük’te kamu hastanelerinde görev yapan 7 sağlık çalışanının Valilik bünyesinde, çeşitli birimlere geçici görevle alındığı ortaya çıktı.

Aralarında hemşire ve ebe gibi sağlık personellerinin olduğu 7 kişi bir süredir Valilik bünyesinde masa başı görevlerde çalışıyorlarmış.

Bu adaletsizliği yapanlara, siyasi ve sosyal çevrelerini kullanarak meslektaşlarının haklarını çalan yüzsüzlere şu mesajı okumalarını tavsiye ederim;

“Covid yoğun bakım mesaimden çıktım eve gidiyorum. Üç kat maske takmaktan kulağımın arkası ve burnum acıyor. Sperliğin alnımda yaptığı basıyı hala hissediyorum. Hastalarım her anlamda ağır. Sağ bacağıma belimden doğru inen müthiş bir ağrı var. Ayak tabanlarım yanıyor. Covid pozitif olan bir doktor arkadaşımızın durumunun pek iyi olmadığını öğrendik bugün, çok üzüldüm. Kızım arıyor, ödevlerini yapmak için beni beklediğini söylüyor. Duşa girmek bile gözümde büyüyor. İki kişi görüyorum maskeleri yok. Sosyal mesafe yok. Çay içip, sohbet ediyorlar. Aşıyı bulmuş olabileceklerini düşünüyorum. Bir şey söylememek için zor tutuyorum kendimi. Yutkunuyorum. Nefret dolu gözlerle bakıyorum onlara. İçimden söyleniyorum; Bu kış zor geçecek..”

Korona Virüse karşı verilen savaşın askerleri sağlık personelleri ve şimdi bu 7 torpilli sağlık çalışanını cepheden kaçan askerlere benzetsek yeridir.

Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel, ekonomik ve sosyal statüsü yüksek olan, kiminin karısını, kiminin kızını, kiminin gelinini hatırını kıramadığından mı valiliğe masa başı göreve aldı?

Bu konu mutlaka aydınlığa kavuşmalıdır.

Korona Virüs ile mücadelenin en çetin olduğu bu dönemde, doktorlar, hemşeriler ile birlikte tüm sağlık personelleri müthiş bir özveride bulunuyorlar.

Hayatlarını hiçe sayıyorlar.

Gecelerini gündüze katıyorlar.

Ve Sayın Valimiz, bu sağlık çalışanlarına adeta bir hakaret gibi 7 torpilliyi yanına alıyor.

Olacak şey değil.

Akla, mantığa sığmıyor.

Sayın Vali hiç mi düşünmüyor?

Karabük ilinde kendisini temsil ettiğim, Sayın Cumhurbaşkanıma ne izahat da bulunurum diye?

Doktorumuz yeterli değil.

Hemşiremiz yeterli değil.

Keza top yekün sağlık personel sayımız yeterli değil.

Eflani, Yenice, Safranbolu ve hatta Karabük halkı, sağlık çalışanı eksikliğinden yeterli hizmeti zaten alamıyor.

Demokratik çerçeveler içinde

Söylenecek söz

Yazacak yazı bulamıyoruz.

Sayın Vali Fuat Gürel Bey, ivedi bir şekilde gereğini yapmalı

Ve en önemlisi tepki oluşturan bu tasarrufundan dolayı KARABÜK VALİSİ SAYIN FUAT GÜREL Karabük il genelinde görev yapan tüm SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR.

İktidar yanlısı sendikadan bu konuda bir açıklama zaten beklemiyoruz. Peki, hem Türk Sağlık-Sen’in, hem de KAMUSEN’in Başkanlığını yapan Sayın Sadık Doğdu, size soruyorum; neredesiniz? Yoksa bir hastane müdür yardımcılığına sus-pus mu oldunuz? Gerçi bizimki de büyük bir hayal! Çünkü kapısına; “Türk Sağlık-Sen üyeleri giremez” tabelası asan adam halen görevde!  Peki ya, KESK’in sağlık kolu?

KARABÜK NET HABER - BATI KARADENİZ