Personel Başhekim veya Müdürü gördüğünde ayağa kalkmak zorunda mı?

Whatsapp ihbar hattımıza gelen bir şikayet şöyle ; görev başındayken Başhekimi veya Müdürü gördüğümüzde ayağa kalkmamız isteniyor böyle bir şey zorunlumu?

Etik yani Ahlaki açıdan böyle bir şeyin zorunlu olmaması gerekiyor. Ancak bazı yöneticilerimiz kendilerini kaf dağında gördüğünden içindeki enaniyet ve kibir ortaya çıkıyor ve personel üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar.

Bu tip olayların birinci sebebi liyakat esaslı bir yönetim anlayışından yoksun olmamız geliyor. Torpilini bulan personel yönetici olabiliyor. Olunca da küçük dağları ben yarattım havasına giriyor.

DMK nın böyle olaylar için geniş kanaat yetkisi tanıması da personelin üzerinde baskı unsuru olarak durmasına sebep oluyor. Yönetici ayağa kalkmayan personele  DMK 125/B-c  bendine göre ceza verebiliyor. Bu tip cezalar da personeli mutsuz ettiği gibi personel de hastayı mutsuz ediyor. Mutsuz hasta da olayı direk Cumhurbaşkanımıza Ak Partiye bağlıyor.

Diyeceğimiz o ki yöneticilerimiz hastanelerini, birimlerini kibirden enaniyetten benlikten uzak bir yönetim anlayışı ile yönetirler ise personel de mutlu olur hastalar da mutlu olurlar. Bu mutluluk sayın Cumhurbaşkanımıza kadar sirayet eder.

Yeni bir sözleşme dönemine yakın bir zaman var. Bu zaman çok çabuk geçer. Şunların bunların adamı diye atama yapılırsa çok yazık olur diye düşünüyoruz. Liyakat esaslı atama dinimizin de emirleri arasında geldiğini unutmamak gerekir.  Yoksa yazık olacak çok yazık…