Yalova’da yaşanan Sağlıkta Şiddet olayında Yalova Devlet Hastanesinin Acil Servisine panik atak geçirdiğini ileri sürerek başvuran hasta kendisine serum takılmasını talep etti.

Acil serviste görevli hekimin panik atak geçirdiğini söyleyen hastaya serum takılmasına gerek olmadığını, EKG çekilmesinin gerektiğini belirtti.

Hastanın ısrarla serum takılması yönündeki talepleri sonrasında hekimin “sağlıkçı olan benim, sakin olun diyerek müşahade bölümüne yönlendirdi” öğrenildi.

Bu esnada annesinin hastaneye başvurduğunu öğrenen kızı acil servise gelirken annesi ile yaptığı görüşme sonrasında hastane koridorunda koşarak hastaya müdahale eden bir başka hekime yumruk attı.

Uzm. Dr. Esengül Doğan'ı darbeden anne kız, kendilerini engellemeye çalışan hemşire Abdurrahman Ekin ile güvenlik görevlisi Esra Uslu'ya da saldırdı. Bu anlar ise hastanenin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde anne ile kızının, kadın doktora saldırdığı ve tokat atmaya çalıştığı daha sonra kendilerini engellemeye çalışan hemşireye tekme ve yumruk savurdukları, kadın güvenlik görevlisinin de ensesini sıkarak, saldırmaya çalıştıkları anlar yer aldı.

Sonrasında olaylara müdahale eden güvelik görevlisi Esra Uslu’ya da saldıran zanlılar polis tarafından gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Çevrede buldukları eşyaları da sağlık görevlilerinde fırlatan anne-kız hastaneyi savaş alanına çevirdi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ardından Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine sanıklar hakkında tutuklama kararı alındı.

Editör: Haber Merkezi