Özel konuşmasının devamında;

"Krizde, Pandemi günlerinde ekonomiyi konuşmadılar bile, kendileri istemediler bile ama büyük eşitsizliklere muhataplar. ve bugün gelinen noktada, 16 saat covid servisinde nöbet tutan, defalarca hastaların odalarına giren, tedavi yapan, takip alan, tek başına bırakılan yaşlı hastaların yemeklerini dahi yedirdiklerini bildiğimiz, yanında kimsesi olmadığı için refakatçisi, yemeklerini yedirdiğini bildiğimiz bir lisans hemşire 1500 lira, önlisans eğitimli hemşire bin lira, ortaöğretim eğitimli hemşire ise 500 lira almaktadır sadece.

500 lira. Yani bu covid meselesinde bunu söylemek bizim boynumuzun borcu. Onlar covid sırasında para konuşmuyorlar ama bu insanların bu mağduriyetlerini, uğradıkları düşünsenize, örneğin; Çocuklarını aylardır görmüyorlar. Çocukları kreş deydi eve geldi. Ya birileri bakacak ya da bir bakıcı tutacak. Bu paralar onların bakıcı masraflarını dahi karşılamıyor.  Çok ciddi sıkıntı içindeler. 

Ayrıca 12 saatlik covid nöbeti sırasında, odaları temizleyen, çarşafları değiştiren, çöpleri toplayan hastaların her türlü ihtiyacını karşılayan temizlik personeli de 0 TL almaktadır. 0 TL.Covid nöbetinden dolayı, temizlik personeli hiçbir katkı almamaktadır. 

Bunların hepsinin burda (TBMM) düzenlenmesi lazım. Hemşireler için, diğer hekim dışı sağlık çalışanları için 3600 ek gösterge vermemiz gerekiyor. Taban aylıklarına zam yapmamız gerekiyor. Sabit ödemelerinin emekliliklerine yansıtılması gerekiyor. Nöbet ücretlerinde iyileştirme yapılması gerekiyor. Döner sermayeden herkesin emeği oranın katkı alması gerekiyor. Bunları meclisin yapmasını istiyoruz, bekliyoruz ancak birileri Meclisi çalıştırmıyor. " dedi.