Tekirdağ Süleymanpaşa’da filiyasyonda görevli hemşire Emine Ersan görevi esnasında koronaya yakalandı. Evde karantinada olan hemşire Ersan durumu kötüleşince evinin yakınında bulunan Özel Yaşam Hastanesi’ne gitti. Burada tomografi çektirmek isteyen hemşirenin bu isteği ‘testinizi burada yaptırmadığınız için size tomografi çekemeyiz’ diye geri çevrildi. Koridordan da çıkartılan hemşire şaşkına döndü. Meslektaşlarının tepkisine anlam veremeyen hemşire Ersan durumu kötüleşince Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde tedavi altında alındı.

Hastanenin tavrına tepki gösteren hemşire Emine Ersan’ın eşi Eski İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, “Değerli dostlarım,

Yaklaşık on gündür, eşimle beraber korona belasıyla uğraşıyoruz. Salı günü eşimin durumu ağırlaşınca, 14 yaşında olan oğlumuzu evde bıraktık ve en yakın hastane olan Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi’ne gittik. Testi orada yaptırmadığımız için tomografi çekemeyeceklerini söylediler. Eşim hemşire olduğunu, filiyasyon ekibinde görevli olduğunu belirtti. Bu esnada acilin doktoru ileden bağırarak ‘0nu koridora bile almamalıydınız’ dedi.

Eşim şu an an Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde yatıyor.

Yazıklar olsun kazanacağınız paraya, yazıklar olsun ettiğiniz meslek yeminine, yazıklar olsun vicdanınıza, yazıklar olsun insanlığınıza” dedi.