Otopark rezaleti, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin aynı yerde hizmet verecekleri yeni hizmet binası otoparkında yaşandı. Hasta yakınları için tahsis edilen ücretsiz otopark birileri tarafından duba ile kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmen Mehmet Akif Yılmaz, diş tedavisi için Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin, Zeybek Mahallesi İzmir Bulvarı üzerindeki yeni adresinde gitti. Hastaların kullanımına sunulan ve üzerinde “Hasta Otoparkı” yazılı levhanın bulunduğu yere aracını park etmek istedi ancak hastalara ayrılan park duba ile kapatıldığını gördü. Dubayı alıp aracını park etmek isteyen Yılmaz’a görevliler engel oldu. Hastalar için tahsis edilen otoparkı kendi araçları için kullanmak üzere Aydın İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan “amirler”in talimat verdiği öğrenilirken, yaşanan rezalete Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Zafer Zinnur Derin son verdi.

Olayla ilgili gazetemize açıklama yapan emekli öğretmen Mehmet Akif Yılmaz, “06 Kasım 2019 günü yeni açılan diş hastanesine gittim. İçeride park yerleri doluydu haklı olarak dışarıda bulduğum bir yere park ettim. 07 Kasım 2019 tarihinde diş hastanesinde 12.30 randevum vardı ve 13.20 de hastane avlusunda idim. Hasta park yeri yazan yerde duba koymuşlar. Ben de dubayı alıp park etmek istedim. Görevliler aldıkları talimat gereği oraya park edemeyeceğimi, hasta geleceğini söylediler. Ben de ‘hasta benim. Siz park yerlerini başkaları için rezerve mi ediyorsunuz?’ diyerek tepki gösterdim” dedi.

Otopark rezaletini Başhekim Zafer Zinnur Derin’e ilettiğini ve konuyla ilgilendiğini belirten Yılmaz, başhekimin talimatıyla sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi. Yılmaz, “Başhekime vatandaş olarak teşekkür ederim. Daha sonra talimatın sağlık müdürlüğündeki bir amirden geldiğini öğrendim. Hasta park yerini ya kaldırıp kendinize tahsis edin, ya da hasta park yerini kendinize ayırtmayın. Bu konuyla sayın sağlık müdürümüzün ilgileneceğine inanıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.