Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli bine yakın sağlık personeli, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerden ücretsiz yararlanamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'sağlıkçılar belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilir' şeklindeki resmi yazısına rağmen otobüslere ücretsiz binemediklerini belirten sağlık çalışanları, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı'na konuştu.

Tunç Soyer Ücretsiz Diyor Ama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yazısında 'Sağlık çalışanı ayırt etmeksizin ücretsiz ulaşımdan faydalanabilir' diyor. Fakat biz pandemide en çok yara alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Huzur evleri belediye tarafından sağlıkçı olarak görülmüyor. Biz pandemide ailemizden ayrı bir buçuk yıl karantinada kaldık, çocuklarımızdan uzak kaldık, bütün izinlerimiz iptal oldu ve en zor şartlarda en riskli grup olarak gösterilen huzurevinde çalışan sağlık personeli, doktor ve hemşire otobüsten çirkin bir şekilde indiriliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Elimde Tunç Soyer'in yazısı var diyorum, hiçbir sağlık çalışanı ayırt etmeksizin faydalanma hakkı var, fakat kimse kabul etmiyor, Eshot asla bunu uygulamıyor. Şoförler bize böyle bir talimat geldi, huzurevi çalışanları sağlık çalışanı olarak görülmüyor ki biz orada yasaklı hasta bakıyoruz. Orası bir dinlenme tesisi gibi gözükse de orada bir geriatri merkezi var, biz orada yatan hasta bakıyoruz, mamayla yatan kişiler, yoğun bakım hizmetleri veriyoruz. Her yere yazdığımız halde bize bir geri dönüş yapılmadı. Herkese sesimizi duyurmaya çalıştık fakat kimse bizi duymadı"

OTOBÜSTE KABA DAVRANIŞLARA MARUZ KALIYORUZ

BİLİM VE SAĞLIK HABER AJANSI'na konuşan doktor ve hemşireler, şunları söyledi:
Bu genelgeden sağlık sektörü temizlik çalışanı ve tüm sağlık çalışanları yararlanırken aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı huzurevinde çalışan sağlık personelleri ücretli biniyor. Otobüste kaba davranışlara maruz kalıyoruz. Siz sağlık personeli gibi gözükmüyorsunuz diyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın kartı mavi, Aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı sağlıkçıların kartı kırmızı, kartın rengine bakarak bizi kaba bir şekilde indiriyorlar. Eshot şoförlerinde de bize karşı bir antipati oluşmuş ve kendimizi çok aşağılanmış hissediyoruz ve bu bir onur meselesi haline geldi. Maalesef çok yazmamıza rağmen sesimiz duyulmadı."