Kayseri’de belediye otobüsü şoförleri sağlık ekiplerine saldırdı. Üç ekip aracı polis olaya müdahale etti. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olay yerine gidip, ortamı yatıştırmaya çalıştı. Melikgazi ve Kocasinan ilçe sağlık müdürleri ve ekiplerine saldıranları polis güçlükle ayırdı.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’nin, doktor ve sağlık ekibine saldıran şahıslardan şikâyetçi olunmaması yönündeki talimatı şaşkınlık yarattı. Bir otobüs şoförünün virüs testinin pozitif çıkmasının ardından sağlık ekipleri, temasta bulunma ihtimali olan kişileri kontrol etmek ve bilgilendirmek adına hareket amirliğine gitti. Bazı şoförlerin bunun üzerine sağlık ekiplerine saldırarak “Allah sizin belanızı versin. Bir de burada korona virüs çıkartmayın. Hepsi sizin yüzünüzden. Koronayı siz taşıyorsunuz. Otobüslere ücretsiz bindiğinizden arkadaşımıza siz bulaştırdınız” dedikleri iddia edildi. Melikgazi İlçe Emniyet Müdürü Maksut Güldaş’ı arayan sağlık ekiplerinden bir yetkili saldırıya uğradıklarını belirterek acil yardım istedi. Olay yerine giden 3 araç polis ekibini gördükten sonra da şoförlerin tepkileri devam etti. Olay yerine gelen polisler şoförleri sakinleştiremedi. Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olay yerine gelerek şoförleri sakinleştirmeye çalıştı.

Olay sonrasında İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’nin sağlık ekiplerinin uğradığı iddia edilen saldırı karşısında şikayetçi olmaması sağlıkçılar arasında tepkiye neden oldu.