Ordu İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı çok sayıdaki usulsüz atama iddiaları ile ilgili Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Fatih Galender Zengin açıklamalarda bulundu ve bu atamaların iptali için Sağlık Müdürlüğüne resmi başvuruda bulundu. 

Sağlık Bakanlığı Atama Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı İl İçi Atama Yönergesinde atama dönemlerinin belirli olduğunu, bu dönemler dışında atama işlemlerinin sağlık çalışanlarına duyurmadan yapıldığını, PDC’nin dikkate alınmadan atamalarını yapıldığı iddia ediliyor. Daha önce de usulsüz atamalar ile ilgili çok sayıda iddianın gündeme geldiği Ordu ilinde, Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı olan kişinin aynı zamanda Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde atama biriminde üst düzey görevli olmasından dolayı, birçok usulsüz atamaların yapıldığı iddiaları Ordu sağlık sektöründe konuşulmaktaydı.

Geçtiğimiz günde “Ordu Devlet Hastanesi Yanlış Geçici Görevlendirmelerle Mağdur Ediliyor!” başlıklı haberimizde, plansız yapılan geçici görevlendirmeler sonucu Endoskopi yapan doktorları endoskopi makinesi olmayan hastanelere görevlendirilmesi sonucunda, kanser şüphesi taşımasına rağmen merkezde doktor eksikliği nedeniyle kanser 2020 Nisan ayına endoskopi randevusu verilmesi tepki toplamıştı. 

Mevcut konuyla  ilgili olarak Ordu İl Sağlık Müdürlüğü'nün cevabının ne olacağı merak edilirken, Sağlık Bakanlığı'nın bu atamaları denetleyip denetlemediği de merak konusu oldu. Usulsüz atamaların yargıya taşınma ihtimali olduğu da ortada.

Sağlık Müdürlüğüne Yazılan Yazı;