Büyük ihmal!

Ancak bu testin pozitif çıktığından hiç bir yetkilinin haberi yok ki hasta önceki gün açık kalp ameliyatına alınıyor. Ameliyat sonrası temiz hastaların takip edildiği kalp cerrahi yoğun bakımına alınıyor.

Ameliyathane ve yoğun bakım kapatılacak

Bir gün sonra testin pozitif çıktığı fark edilince ortalık karışıyor ve skandal patlak veriyor. Onlarca doktor, yardımcı sağlık çalışanı ve hasta risk altına girerken kalp cerrahisi ameliyathanesi ve yoğun bakımının kapatılması gündeme geliyor.

Dahası da var

Üstelik hastane yönetiminin ameliyat olan hastanın testinin pozitif çıktığını ailesinden öğrendiği de ileri sürüldü. Hasta yakınına hastalarının testinin pozitif çıktığı mesajı geldiği, onların da gidip durumu ilettikleri hastane yöneticilerinin bu şekilde haberdar oldukları iddia edildi.

Salgın pik yapıyor, yöneticiler izinli

Salgının ve hasta sayısının ciddi düzeyde çoğaldığı illerden birisi olan Ordu’da en büyük hastanesi ve resmi pandemi hastanesi olan Ordu Devlet Hastanesinin Başhekimi ve bir yardımcısı 10 gün izne ayrılıyor, geriye biri pratisyen hekim iki başhekim yardımcısı kalıyor. Pozitif hastayı takip etmesi gereken Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve izne çıkıp tatil yapan başhekim başta olmak üzere Ordu Devlet Hastanesi idarecilerinin bu iddialar konusunda ne diyeceği merak ile bekleniyor.

Adnan Alparslan/Seran Eren Şensoy

Ordu İl Sağlık Müdürlüğünden Basın Duyurusu

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Ordu Devlet Hastanesinde “Açık kalp ameliyatına alınan bir hastanın test sonucuna bakılmadan ameliyata alındığı” ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Ordu İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan basın açıklaması;

15.08.2020 tarihinde İlimizde yayımlanan bazı yerel medyada Ordu Devlet Hastanesinde “Açık kalp ameliyatına alınan bir hastanın test sonucuna bakılmadan ameliyata alındığı” ile ilgiligerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı görülmüştür. Yerel medyada yer alan bu haberlere yönelik yapılan araştırmada, hastanın açık kalp ameliyatını yapan doktor ile yapılan değerelendirmede vakanın aciliyet kazanması, hastanın hayatının risk altında olması nedeniyle test sonucunun beklenmeden ve gerekli tedbirler alınarak bakanlığımızın güncel rehberi doğrultusunda hareket edilerek hasta acilen ameliyata alınmış; akabinde yoğunbakım ihtiyacı açısından Covid-19 hastaları için ayrılan bir yoğunbakım alanında tedavisine devam edilmiştir ve halihazırda tedavisine devam edilmektedir. Eş zamanlı olarak hastane başhekimi de konuya müdahil olup ilgili hekimler ve hastanenin sürveyans birimini koordine ederek çalışanların risk değerlendirmesi yapılmıştır. Çalışanlarda yüksek riskli temas öyküsü bulunmamaktadır. Hastanemizde Ameliyathane ve yoğunbakımın kapatılması ile ilgili bir karar alınmamış olup ilgili birimler halihazırda işleyişlerine devam etmektedir. Ayrıca hastane yönetiminin vakayı ailesinden öğrendiği iddiası da gerçeği yansıtmamakta olup, vakanın, hekimlerle yapılan değerlendirme ile öğrenildiği anlaşılmıştır. Dünya genelinde etkili olan Covid-19 pandemisinin ülkemizde ilk göründüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki tüm sağlık kuruluşlarında ve hastanemiz özelinde de gerekli tüm tedbirler alınmış olup çalışanları ve hastaları koruma odaklı sergilenen bilimsel yaklaşım titizlikle uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.