Ordu Genç Bakış sitesinde yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde ulusal basında da yer alan Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisinde Başhekimin, acil servis personelinin yemekhaneye girmesini yasakladığı yönünde haberler gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’de çıkan haberlerin hastane idaresi tarafından yalanlanmasının ardından soruşturma açılarak acil servis personelinin dinlenmesini istemişti.

Ordu genç bakış sitesinde yer alan iddialara göre ise; hastane yönetiminin acil serviste yemek saatlerinde hasta muayenesi konusunda aksamalar olduğunu tespit ettiği, konuyla ilgili de personel ile görüşerek yemek molasının hastaların mağdur olmaması için dönüşümlü yapılması talimatını verdiği yazıldı.

Sitede yer alan habere göre; Başhekiminin talebinin acil servis çalışanları tarafından kabul edilmediği, yemek molalarında aynı şekilde devam edildiği, bu durum üzerine ise hastane yönetiminin acil servis çalışanlarının yemekhaneye gitmelerini yasakladığı ve yemeklerini acil serviste yemeleri yönünde talimat verdiği haberleştirdi.

Aynı haberi yapan site tarafından yaşanılan tartışma sonrası 3 soruya yanıt arandı.

1.Çalışan personelin yemekhanede yemek yeme hakkı engellenebilir mi?

2.Yemek molaları boyunca acil serviste hastaların hizmet alma hakkı engellenebilir mi?

3. Hem personelin hem de hastaların mağdur olmamaları için yemek molalarının dönüşümlü yapılması sorunu çözer mi?

Sağlık müdürü, başhekim ve sağlık çalışanları bu sorulara yanıt bulamamış görünüyor

Editör: Haber Merkezi