Öğretmenlerin girdiği Kariyer Basamakları Sınavı hem siyaset hem de eğitim camiasının polemik konularından birisi olmaya devam ediyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “boykot” edin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “katılın” diyerek siyasilerin gündeminden düşmeyen Kariyer Basamakları Sınavı 19 Kasım Cumartesi günü tamamlandı.

İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ DAHİ ÇÖZEBİLİR

81 ilde yapılan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavında çıkan soruların ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin dahi çözebileceği kadar kolay olması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Değerlendirilmesi 100 üzerinden yapılacak sınavda yanlış cevapların doğru cevapları etkilemediği ve 70 puan ile üzeri puan alanların başarılı sayılacağı kabul edildi.

Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek.

ÖĞRETMENLER RENCİDE EDİLDİ İDDİASI

Pek çok öğretmenin yaz ayları boyunca sınava hazırlandığı bilinirken mevcut soruları görenler bu kadar hazırlanmaya gerek olmadığını dile getirdi. Diğer yandan öğretmenlerin bilgi ve becerilerini ölçmek için yapıldığı iddia edilen sınavın bu kadar kolay olması sonrası öğretmen ve eğitim uzmanı olan Ali Taştan, öğretmenlerin rencide edildiğini savundu.

SINAVI YAPAN GENEL MÜDÜR AİLE HEKİMİ!

Kariyer Basamakları Sınavını ölçen Birimin Sorumlusunun mesleğinin Aile Hekimi olduğunu ileri süren Taştan, Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarını yapan Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürünün mesleğinin aile hekimi olmasını eleştirdi.

Öğretmenlerin komik duruma düşürüldüğünü savunan Taştan, “100 yıllık geçmişe sahip bir Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bilimsel temeli olmayan sokak ağzıyla yazılmış soruların olduğu bir sınavı yapmamalıydı” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamada; sınav sonucunda Uzman öğretmen olacakların maaşlarında 3 bin TL, Başöğretmen olacakların maaşlarında ise 5 Bin TL artış olacağını kaydetti.