Bugün çıkan bir haberde gazeteci Nagehan Alçı öğretmenleri hedef alarak "Öğretmenler Rahata Alıştı" ifadelerini kullandı. Haberin yayılmasının ardından sosyal medyada tepkilerini dile getiren öğretmenler, "#DerhalÖzürDileNagehan" etiketi ile Nagehan Alçı'ya tepkilerini dile getiriyor.

Emin olabilirsiniz online eğitim vermek bir öğretmen için çok daha zor okula dönmeyi sizin kadar istiyorlar Nagehan hanım bilmediğiniz konularda yorum yapmayın derdimiz başımızdan aştı zaten. #DerhalÖzürDileNagehan

Bu dediklerinize kadar sizi severdim ancak dedikleriniz hayret verici, "Öğretmenler rahata alıştı" diyerek algı yaratamazsınız. Bizler yatıyorsak sizi bugünlere kim getirdi hanımefendi? 

Adını duyurma çabalarını taktir ediyor okunmayacak yazılarına öğretmen düşmanlığıyla sunma çabalarını sana yakışır buluyorum. #DerhalÖzürDileNagehan

Neden halk ögretmenlere karşı hep kışkırtıliyor? Ne yaşadığımizi bilmeden. Evde 3 çocuk, biri üniversite. Ikisi ortaokul. Çogu zaman ben derste olduğum için cocuklarım derse giremiyor bile #DerhalÖzürDileNagehan

Hayatında kaç defa online ders yaptin? Kaç defa öğrencini derse girdirmek icin binbir türlü dil döktün? Elinin yetmedigi, gözünün görmedigi öğrenciye ulaşmaya çalıştın? Rica ediyorum ağzı olan herkes konuşmasın!

Bugün çıkan bir haberle tepkileri üzerine çeken Nagehan Alçı'ya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan cevap geldi. Sosyal medyada tepkilere neden olan "Öğretmenler rahata alıştı" yazısına bir cevap da Bakan Ziya Selçuk'tan geldi işte o cevap:

Bunu, dünyadaki tüm eğitimciler söylüyor ama yinelemek lazım: Uzaktan eğitimde öğretmenlik yapmak, yüz yüze eğitimdekinden çok daha zor ve yıpratıcı. Meslektaşlarımın çok yorulduğunu biliyorum. İnşallah, salgın azaldığında derslerimizi sınıflarımızda rahatça yapabileceğiz.