Kayseri’de faaliyet gösteren Medical Palace Hastanesi’nin ruhsatsız yapı konusu Melikgazi Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda görüşüldü. Önceki gün yapılan toplantıda hastanenin inşaat yoğunluğunun artırılmasına yönelik talep, komisyon toplantısında reddedildi. Komisyonda görev yapan 3 AK Partili, 1 CHP’li ve 1 MHP’li üye oy birliği ile bu kararı aldı. Konu 5 Ağustos’ta Meclis gündemine gelecek ve Meclis’ten ne karar çıkacağı ise merak konusu oldu.

Kayseri’de Medical Palace Hastanesi ile ilgili “ruhsatsız yapı” tartışmaları sürüyor. Hastanenin inşaat yoğunluğunun artırılmasına yönelik talebi geçtiğimiz ay Belediye Meclisinin gündemine geldi. Meclis konuyu görüşmek üzere İmar Komisyonuna havale etti. İmar komisyonu da önceki gün hastanenin de yer aldığı 11 gündem maddesini görüştü.

AK PARTİ, MHP VE CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ OY BİRLİĞİ İLE RED KARARI VERDİ

Komisyon toplantısında hastane ile ilgili inşaat yoğunluğunun artırılmasına yönelik talep,  oy birliği ile reddedildi. Komisyonda görev yapan AK Partili üyeler, İsmail Ünalmış, Mustafa İnceok, Hasan Nuri Kuş, CHP’li Özgür Özer ve MHP’li Mustafa Çağan bu talebi komisyon toplantısında kabul etmedi ve her biri ret kararı verdi.

ÜĞÜM 5 AĞUSTOS’TA ÇÖZÜLECEK Mİ?

Oy birliği ile alınan bu karar dikkat çekerken, şimdi gözler, 5 Ağustos’ta yapılacak olan Belediye Meclisi toplantısına çevrildi. Komisyonun kararı Meclis’te okunacak ve oylamaya sunulacak. Meclis’ten nasıl bir kararın çıkacağı ise merak konusu oldu. Alınacak karar doğrultusunda ya ruhsatsız yapımın yıkımına karar verilecek ya da kaçak yapı konusunda ilgili kanuna göre kaçak yapıya yönelik cezai işlem uygulanacak. Ruhsatsız yapı gündem maddesi ile ilgili Başkan Mustafa Palancıoğlu’nun, Melikgazi Belediye Meclisi’nin ve haliyle İmar Müdürlüğünün, izleyeceği yol Ağustos ayı Meclis toplantısı sonrasında netleşmesi bekleniyor.

Haber: Cafer ZENGİN