Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün Sözleşmesinin uzatılmamasını isimsiz olarak köşesine taşıdığı iddia edilen Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeninin, “sonra çok üzülürsünüz” diyerek İl Başkanı ve bürokratlara adeta gözdağı verdiği ileri sürüldü.

Zonguldak Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü ile yakınlığı Zonguldak kamuoyu tarafından bilindiği öne sürülen Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeninin, arkadaşının eşi olan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün sözleşmesinin uzatılmaması sonrasında AK Parti İl Başkanını hedefine koyduğu öne sürüldü.

Bilindiği üzeregörevden alınan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürünün eşi.


Pusula Gazetesi’nden Hemşirelere Ahlak Dışı İfadeler


Arkadaşının eşinin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak sözleşmesinin uzatılmamasından AK Parti İl Başkanını sorumlu tuttuğu öne sürülen köşe yazarının, geçtiğimiz aylarda sağlık çalışanlarını hedef alan bel altı fıkrası nedeniyle sağlık camiasının gündemine oturmuştu.

Elmas 67 Haber sitesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Yaşar Karaman'ın eşi üzerinden, İl Başkanı, İl Sağlık Müdürü, Başhekimi ve sağlık sendikaları hedef gösteren Ali Rıza Tığ'ın köşe yazısı şu şekilde;
"AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun ve sendikacılara, buradan tarihi bir çağrı yapıyorum...

Atama yaparken, "kocasını sevmiyorsunuz" diye, eşine sözleşme zulmü yapmayın! "Kocasını sevmiyorsunuz" diye, eşine kötülük yaparsanız, yarın aynı şey sizin de başınıza gelir!Bence, yaptığınız bu davranış; siyasi etiğe, devlet adamlığına, insanlığa, yöneticiliğe sığmaz! Siz, birinin eşiyle-çocuğuyla oynarsanız; yarın biri çıkar, sizin eşinizle-çocuğunuzla oynar!

Sonra çok üzülürsünüz!

Gücünüz yetiyorsa, adamı görevden alırsınız!
Eşiyle oynamazsınız!
Biri çıkar, sizi yazar!
“Elindeki alkol değil, meyve kokteyli” demek zorunda kalırsınız!
“Solcular, çocuklarımı ele geçirdi” demek zorunda kalırsınız!
Bir dost olarak size tavsiyede bulunuyor, yol gösteriyorum.
Bu yanlıştan dönün.
İnsanların onuruyla oynamayın.
Bu yazıyı samimiyetle yazılmış bir dost mektubu olarak alın.
Farklı yorumlamayın.
Daha çok yolumuz var."

Editör: Haber Merkezi