Bizim Sivas gazetesinde yer alan habere göre, Sivas Numune Hastanesinde görev yapan, Hemşir ve hemşirelerin üç ay öncesine kadar aldıkları döner sermaye miktarının yaklaşık yüzde 70 azaldığı iddia edildi. Hasta sayısının her geçen zaman artmasına rağmen döner sermaye payının düşmesi hemşir ve hemşireleri isyan noktasına getirdi.

NUMUNE HASTANESİ HEMŞİR VE HEMŞİRELERİNDEN DÖNER SERMAYE AĞIDI

Sivas Numune hastanesinde görev yapan Hemşir ve Hemşireler döner sermaye ödemelerinin yüzde 70 oranlarında düşmesinin nedenini araştırıyor. Özellikle hastane acil servisinde günde yaklaşık 1600 hasta ile ilgilenen acil servis hemşir ve hemşireleri üç ay öncesine kadar 800 ile 1100 lira arası döner sermaye payı alırken, üç aydır 300-400 lira arası döner sermaye payı almaya başladılar. Türkiye´nin en yoğun acil servislerinden biri olan Sivas Numune Hastanesinde hasta sayısı her geçen zaman artarken, döner sermayedeki düşüş ise görevli hemşirelerin tepkisini çekiyor.

Hasta sayısının artmasıyla döner sermaye payının da artması gerektiğini belirten hemşireler, ‘´Tam aksine ödemelerde düşüş yaşanıyor. Hastane yönetimi ile görüştük. Bize masrafların arttığı, yeni yerlerin yapıldığı gerekçelerini sunuyorlar. Şu durumda Sivas, döner sermayeden en az pay alınan şehir. Özellikle acilde hasta yoğunluğu çok fazla, dakikada 3 hasta tedavi ediliyor.Bu yoğunluğun karşılığında döner sermaye payımız yaklaşık yüzde 70 oranında düştü. 1600 hastaya bakıp 370 lira gibi döner sermaye almak gerçekten trajedi komik.Bu resmen emek hırsızlığı ve büyük bir haksızlıktır´´ dediler.

Editör: Haber Merkezi