Hastanenin Covid yoğun bakım ünitesinde son günlerde artan vaka sayıları da göz önüne alındığında yoğun tempoda çalışan sağlık personellerinin üzerinden idare baskısı, mobing uygulamaları eksik olmuyor. Hastane'de nöbetini tuttuğu diğer çalışan personel ve kamera kayıtlarıyla sabit olan, aylarca alkışlarla avutulan sağlık personellerine mobing baskısı da idareciler tarafından eksik edilmiyor.

24 SAAT YOĞUN BAKIM NÖBETİ TUTAN HEMŞİREYE KART OKUTMADIN CEZASI

0 530 557 83 93 nolu Whatsapp haber ihbar hattımıza gelen bir ihbara göre; Ankara Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi Covid yoğun bakım ünitesinde çalışan bir hemşireye, hafta sonu nöbetinde girişte kimlik kartı okutmadığı gerekçesiyle uyarı verildi. Üstelik nöbete sabah 08:00'de gelerek ertesi gün 09.00'da devrettiği aşikar olan bir sağlık personeline karşı yapılan uygulama akıllara zarar niteliğinde olarak yorumlandı. 

Öte yandan gelen diğer iddialara göre ise Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesinde mobingin ve idare baskısının bununla sınırlı kalmadığı, Hastanede birçok kişiye değişik şekillerde mobbing uygulandığı söyleniyor. Yapılan baskılar nedeniyle hastanesini değiştirmek için bir çok sağlık personelinin arayış içerisinde olduğu da iddia edilirken, hastane idaresinin bazı personelleri geçici görevle başka hastanelere gönderdiğide tepki mesajlarında yerini almış durumda