Sağlık Kuruluşları arasında son yapılan 2017 yılındaki düzenlemeyle beraber, İl Sağlık Müdürlükleri ile İl Halk Sağlığı Müdürlükleri birleştirilmiş, yeni sistemde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermeleri kararlaştırılmıştı. Bu düzenlemenin ardından İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Yılmaz Yücel’in görevi sonlandırılarak, Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yapan Ertan Değirmencioğlu, İl Sağlık Müdürü olarak sözleşme imzalamıştı.

YENİ SİSTEMİN İLK SAĞLIK MÜDÜRÜ OLMUŞTU

25 Ağustos 2017 yılında Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığının hem merkez hem taşra teşkilatında önemli değişiklikler yapılmıştı. 

Sağlık Bakanlığının hem merkez hem taşra teşkilatında önemli değişiklikler 25 Ağustos tarihli OHAL kapsamında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılmıştı. Yapılan değişiklikle illerde en üst yetkili sağlık amirinin sağlık müdürü olduğu belirlenmiş, genel sekreterlik makamı kaldırılarak halk sağlığı müdürleri sağlık müdürünün altında Başkan olarak yönetim şemasında yer almıştı. Bu kapsamda Niğde’de Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Yılmaz Yücel’in görevi sonlandırılmış, İl Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yapan Ertan Değirmencioğlu Niğde’nin yeni sağlık müdürü olarak sağlığın kontrolü kendisine Bakanlık tarafından verilmişti.