Nevşehir Devlet Hastanesi ile ilgili olarak  cthaber.com'da yer alan iddilara göre,

Hasta ve hasta yakınları "Defalarca içler acısı durumu iletmek amacıyla ilgili ve yetkili aradık ama sesimizi duyurabileceğimiz kimse bulamadık ne yazık ki. Etrafta kimseler yok maalesef, ortada gezen birkaç yetkisiz görevliyle zaten konuşmak, dert anlatmak mümkün değil. Yüzlerine bakınca korkuyorsunuz zaten, kaldı ki sorunları ileteceksiniz. En sonunda basınımız yoluyla sesimizi duyuralım dedik. Sizlerde bakmaz, ilgilenmezseniz yapacak pek bir şey de yok gibi geliyor. “ diye serzenişte bulundugu ifadesi yer aldı.

Ayrıca, temizlik işçilerinin temizlik dışında her işi yaptıgı belirtilen yazıda,  "Örnek mi Ameliyathane de 7 temizlik işçisi var bunlardan 2 tanesi ameliyathanedeki temizlik işlerini yapıyor diğer 5 ise tabiki ameliyatlara giriyor evet yanlış duymadınız temizlik işçisinin hastane temizlemesi gerekirken ameliyatta bazen yardımcı doktor, bazen uzman, bazense anestezici gibi görev yapıyor." iddasıda yer aldı.

Yazıda personelin yer değişikliği yapıldığı iddasına da  " hastanedeki yönetimi ne iş yapıyor bu sırada ağa babalarından veya siyasilerden aldıkları direktifler ile hastane personelinin yerlerini değiştirme peşindeler. Sağlık kurulundaki kadın doğuma veriyorlar hemen şıp diye… Temizlik umurlarında olur mu koltuk sağlam olsunda varsın temizlik hijyen olmasın HASTANEMİZDE kimin umrunda… Yaklaşık ortalama 900 hastanın müracaat ettiği ACİL POLİKİLİNİKTEKİ temizliğe söz söylemeye gerek yok sanırım görüyorsunuz ?"şeklinde ifade ile yer verildi.

Hastanede işcilerin alanı dışında çalıştırldıgına da t değinilen yazıda " hastanede de torpilli çalışanlarımız yok mu siyasilerin oğlu, kızı, yeğeni akrabası yok mu oooooo olmaz olur mu ? Biz insanların kimin akrabası olduğuna bakmıyoruz. Ancak yatan iş yapmayan ve çalışanlara kötü örnek olan torpilli personelden paylaşıyorum. Hani hastane yönetimine hastanede olan bitenleri çay sohbetinde anlatan ispiyon ile çalışması rahat ettirenlere diyorum. Sizlerde işinize gücünüze bakın bırakın haksız bir şekilde maaş almayı… Hizmetli olupta Tıbbi sekreterlik yapan hey sana diyorum…" ifadeleri ile değinildi.

Hasta ve hasta yakınlarının şikayetleri üzerine gidilen hastanede temizlikle ilgili olarak da  "Hastane içindeki lavaboları bırakın kullanmayı önünden bile geçilemeyecek kadar kötü durumda. Bir hastanenin bu şekilde pislik içinde olmasının mantığını çözemeyen halk masa başında, zula yerlerde oturan gününü gün eden, lak lakıyla gün dolduran idarecileri göreve davet ediyorlar." ifadesi yer aldı.

 Hemen ilk bakışta ciddi eksiklik ve yanlış uygulamalar;

- Sıramatik sisteminin bazı yerlerde hala olmadığı, kayıt yaptırmak için kargaşa yaşandığı

-Hasta karşılama ve hasta yönlendirmenin hiçbir ortamda olmadığı. Taşıma arabası yeterli olmadığı

-Acil önünde ve hastane önünde sigarasız yeşil alan olmasına rağmen sigara içilmesine göz yumulduğu hatta cam kenarlarında izmarit artıklarının her tarafa yayıldığı 

-Acil servisine gelen hasta yada hasta yakınlarını karşılayan yada yönlendiren kimse olmadığı

-Ultrason, MR, MRG bölümünde halen ileri tarihe randevu verildiği

-Personel ve cihaz eksikliğinden dolayı sıkıntıların da hat safhada olduğu 

iddiaları yer aldı.

Editör: Haber Merkezi