Eşim askeri personel benim yer değiştirme tayin hakkım olmadığı için onun yanına gidemedim .

Sırf aile bütünlüğü bozulmasın diye 2 yıl önce yanıma tayin istedi bu sene tabur lav edildi . Ve yine mecburen tayin istedi . En yakın yer siirt ve şu an bulunduğu tabur ile libyada savaşın içinde. Burda zaten her çatışmada sağ salim çıktı duası varken şimdi binlerce kilometre uzağımda .

16.07.2020 persembe gece saat 23 de köy korucuları geldi kapıyı çalıp çatışma var yaralılar var dediler . Aile hekimim ve ben lojmandan apar topar çıktık iki küçük kızımı kapıyı üzerlerine kapatarak . Onları unuttum o an . Helikopterin yanında bekliyoruz indiremediler çatışma yerinden yaralılarımızı pilot sizi gotureyim dedi nasıl bindik kaç sn sürdü hatırlamıyorum yine belirtiyorum aile hekimim ve ben aile sağlığı çalışanıyım .

Çatışma yerine vardığımızda 5 tane yaralimiz vardı aldık 2 tane şehit verdik en yakın yere şırnak iline gittik üzerimde şehidimin kanıyla indim helikopterden .

Evde iki kızımın olduğunu köylüler hatırladı biz gidelim alalım çocuklar korkmasın diye aradılar. Sabah 5 'te geldik köyüme oturduk doktorumla düşündük ama doluya koyduk almadı boşa koyduk dolmadı. 7/24 yaralısı da geldi doğumu da 28 gün elektriği de olmadı kapanan yollarıda.

Ne kıdem ne konum nede branş sordu kimse bize sağlıkcıydık onların gözünde.

Pandemisinde mobilinde taramasında gebesinde bebeğinde okulunda her yerdeydim kısaca. Ama kendi içimizde bir olamadik.

Bu yüzdendir haklıyım sitemimde birileri sistemin ben yaptım oldu dediği sürece görene görmeyene bile bile bunu yapana sesimi duymayana duymak istemeyene hakkım helal değildir.

Fatma Altınyurt

Editör: Haber Merkezi