Nazilli Devlet Hastanesi Kendi Elektriğini Kendisi Üretecek
Yıllık yaklaşık 30 Milyon Lira tasarruf getirecek proje için Nazilli Devlet Hastanesi yönetimi, güneş enerjisi santrali için harekete geçti.

Yerli ve yenilenebilir enerji alanında güneş enerjisiyle üretilen elektrik, Aydın Nazilli devlet Hastanesi’nin elektrik ihtiyacını giderecek.
Nazilli Devlet Hastanesinim, Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile kendi elektriğini üretecek. Hastane çatısı ve bahçesinde uygun alanlara GES kurulması için hastane yönetimi harekete geçti.
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile Nazilli Devlet Hastanesi Başhelimi Necati Akkaya ve Başhekim Yardımcısı Yasemi Sarıçiçek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret etti.
Ziyarette Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi fikrinin sunulduğu Bakan Koca'nın, 'Derhal projelendirin ve getirin' talimatı verdiği öğrenildi.
Enerji Bakanlığının sunduğu teşviklerden yararlanılması planlanan GES projesinin yaklaşık 1 ila 1 buçuk yılda kendi maliyetini amorti etmesi hedefleniyor.
Nazilli Devlet Hastanesinin kış döneminde 2 milyon liradan, yaz döneminde ise 4 milyon liradan fazla elektrik harcamasının önüne geçileceği değerlendiriliyor.
Yıl bazında ele alındığında tasarruf miktarının 30 milyon lira civarında olacağı belirtiliyor.
