Haberci 19 sitesinde yer alan iddialara göre; doktorlar ve sağlık çalışanları arasında yaşandığı iddia edilen çetrefilli olayların gün yüzüne çıkması ile birlikte Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Sağlık Bakanlığı müfettiş gönderdi.

İddialara göre; hastanede işler arap saçına dönerken nöbet yolsuzluğu, tehdit, şantaj ve adam kayırmaların olduğu ileri sürülürken, müfettişlerin incelemesinin bu iddialar üzerinde olacağı yazıldı.

Ak Partili bir milletvekilini işaret ederek, Sağlık Bakanlığı’na yazılan şikayet dilekçesinde, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile iş yapan bir müteahhidin bulunduğu, bir doktorla ilgili yapılan onlar onlarca şikayetin yine iddialara göre bu Milletvekilinin müdahalesi ile şikayetlerin sümenaltı edildiği haberci 19 sitesinde yer aldı.

Nöbetlerde haksız kazanç mı var?

iddialara göre acil serviste çalışan bir hekimin normal şartlarda tutması gereken nöbet sayısı ile iddialara konu sümenaltı edilen hekimin tuttu nöbet sayısının arasında binlerce saat fark olduğu ileri sürülürken nöbet paralarında şaibe mi var konusu gündeme getirildi. Haberci 19 Sitesi araştırmalar yaptığını ileri sürerek Acil Servis Sorumlusu olan pratisyen hekimin diğer meslektaşlarına uzun zamandır mobbing uyguladı, nöbet gelirlerinde usulsüzlük yaptığı, bunlarla yetinmeyerek hastanenin başka bölümlerine sürgün ederim sizi diyerek tehtid ettiği iddiaları haberde yer alırken, personel arasındaki nöbet takaslarında ise binlerce liranın döndüğü ileri sürüldü.

ÜÇ MÜFETTİŞ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Çorum Hitit üniversitesi Erol Olçok Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde yapılan iddialar üzerine Sağlık Bakanlığından gelen üç müfettiş çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Çorum İl Sağlık Müdürlüğünden şu ana kadar konu ile ilgili bir açıklama yapılmaması kafaları karıştırırken konunun farklı boyutlarının olduğu ise öğrenilen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi