afyonyerelbasin.com sitesinde Ahmet Uçmak imzasıyla yayınlanan haberde "Afyonkarahisar a bağlı Bolvadin İlçe Devlet Hastanesinde görev yapan sağlıkçılar en sonunda isyan etti." manşetiyle okuyucuya duyuruldu.

Ahmet Uçmak haberinde, 

Bolvadin Devlet Hastanesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan idareci F.K hakkında iddea'larda bulunan sağlık çalışanları Cuhurbaşkanına küfür eden, mobing ve şiddet uygulayan idari müdür yardımcısı ile ilgili kurumlara gönderilmesi üzere yetkili kurumlara dilekçe yazıklarını ve konu hakkında acilen yetkililerin çare bulmasını istediler.

Gönderilen yazıda iddealarda bulunan sağlık çalışanlarının gönderdiği dilekçeyi noktası ve virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz...

SAĞLIKÇILAR: HASTANE MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINSIN!

Afyonkarahisar a bağlı Bolvadin İlçe Devlet Hastanesine Sözleşme imzalayarak Hastane Müdür Yardımcılığı görevine getirilen F.K hakkında, şikâyet ve iddialar her geçen gün artarak devam ediyor. 

İlgili Hastane müdür yardımcısı F.K bu göreve getirtilmeden önce aynı hastanede nöbetçi memur görevini yürüttüğü zamanlarda şahsın nöbetine sarhoş geldiği bazı nöbetlerinde işyerinde çalışma esnasında alkol aldığı mesai arkadaşlarınca defaten görülmüş kendisine sözlü olarak uyaranlara o dönemlerde nöbet esnasında ben şu an itibari ile hastane müdürünün görevini ifa ediyorum bana kimse karışamaz tarzında karşı çıkışları olduğu söylenmektedir. Nöbetçi memurluk yaptığı dönemlerde sürekli mesaiye geç gelmesi bazı nöbetlerine telefon çağrılarıyla çok geç ve zor olarak gelmesi dönemin idarecilerince de bilinmektedir.

Hastane müdür yardımcısı F.K. ın bu göreve getirilmeden önce Devlet Büyüklerimize ve Siyasi sorumluluk taşıyan Ak Partili Milletvekili Belediye Başkanı İl Başkanı ve İlçe Başkanına ağza alınmayacak küfürler ettiği herkesçe bilinmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN a karşı ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini de herkes bilmektedir. Çalışan personellere de aynı şekilde baskı ve küfürle talimatlar vermektedir.

Bu konunun en acı ve hazin olan kısmı bu şahsın Müdür Yardımcılığı görevine kendilerine defaten ağza alınmayacak sözler ve küfürler sarf ettiği Ak Parti ilçe ve İl yetkililerinin referansı ile getirilmiş olmasıdır. Bu atama Ak Partiye gönül vermiş ve şahsı tanıyan kişilerce ayrıca vicdani rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu atamanın yapıldığı dönemlerde birçok vatandaş, sağlık ve hastane çalışanı bu atamanın yapılmaması hususunda dönemin Bolvadin Ak Parti ilçe başkanı ve diğer yöneticilerine defaten söylemelerine rağmen bu atama gerçekleşmiştir.

Hastane Müdür Yardımcısı F.K. ın hastanede görev yapan bazı memur ve kamu işçilerine karşı olumsuz tavır içine girdiği bu tutum ve davranışların defaten Hastane idarecilerine bildirildiği ama kişiye karşı siyasi atama olması nedeniyle bir şey yapılamadığı cevabı alınmıştır.

İlgili şahıs hakkında en son ve en ağır iddia sağlık çalışanları tarafından dile getirilmiştir. Hastane Müdür yardımcısının bazı bayan hastane çalışanlarına yönelik yakın takipte bulunduğu bu kişilerin görev alanlarına sık sık geldiği hatta bu kişilerin bayan sağlık çalışanı olması nedeniyle Hastane müdür yardımcısının görev ve yetki tanımı içerisinde olmaması nedeniyle, bu kişilere yakınlaşmanın kamusal görev içerisinde iş gereği bir yakınlaşma olamayacağı aşikardır. Kaldı ki odası idari birimlere yakın bir oda da görev yapan bir sağlık çalışanının odasına Müdür Yardımcısı F.K. ın sık sık geldiği odada görev yapan bayan görevlinin odasını o geldiğinde terk ederek kaçtığı ve uzun süre odasına dönemediği yakın çevrede çalışanlar tarafından defaten gözlemlenmiştir. Yakın zamanda meydana gelen bu olayı Hastane Başhekimine sağlık çalışanı tarafından iletilmiştir.

Bu onur kırıcı insanların namus şeref ve haysiyetlerini zedeleyici olaylar daha ne kadar devam edecektir.? Neden böyle memuriyet ve idareci davranışlarına uygun olmayan tutum ve davranış sergileyen kişi hala idareci pozisyonunda görev yapabilmektedir? Bu kişiyi sorumluluk isteyen böyle bir göreve layık gören ve atamasında etkin olan siyasilerimiz toplumsal sorumluluk içerisinde neden bu kişiye dur diyememektedirler? Bu şahıs daha ne kadar bu görevde kalacak ve görevinden almış olduğu yetki ve sorumluluğu çalışanları rahatsız edecek şekilde kullanmasına daha ne kadar müsaade edilecektir?

Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere hastane çalışanlarımız hep birlikte Yetkililere;  HASTANE MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINSIN! çağrısında bulunuyoruz" 

Kaynak: https://www.afyonyerelbasin.com/tacizci-hastane-mudur-yardimcisi-gorevden-alinsin/63745/