Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sular durulmuyor. Geçtiğimiz hafta gazetemizin yapmış olduğu haber, hastane çalışanları hastalar ve hasta yakınları tarafından ilgi odağı olmuştu. Haberden sonra gazetemize bir çok telefon gelerek “Elinize sağlık ve teşekkür” iletilmişti.

Yine gazetemize gelen telefonlar üzerine hastanede sular hala durulmuyor. Başta Başhekim Prof. Dr. Mesut Özkaya ve idaresi tarafından bir yenisi bitmeden bir başkası başlıyor. Hastane çalışanları ve personellerine özellikle gazetemizin haberinden sonra mobbing ve yaptırımlar daha da artmıştır. Doktorlara mobbing ve baskılar devam ettiğinden dolayı bir çok kişi görevi bırakma noktasına gelmiştir.

Başhekimin gece telefonlara bakmaması, kendinin hastanede yöneticilik ve idarecilik yapan acil sorumluları bizler başhekimiz hastane bizden sorulur diyerek hasta ve hasta yakınlarına da eziyet ettikleri iddia ediliyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürü gece telefonlarımıza bakıyor, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mesut Özkaya telefonlara bakmıyor. İl Sağlık Müdürü olayla ilgileniyor, Özkaya ilgilenmiyor, bu da ilginç bir noktadır. Özkaya’nın arkasında kim yada kimler var diyoruz.

Bir iddia yine bize gelen bir ihbar üzerine hastanenin otoparkında doktorlara, hemşirelere, hastane çalışanlarına otoparklarda yer bulunmuyor, otoparkı herkese açık yapmıştır. Hastane otoparkını  öncelikle hastanede görev yapan doktor, hemşire ve hastane çalışanlarının kullanması gerekirken, çalışanlar maalesef kullanamıyor yer bulamıyor. Otoparkta güvenlik yok, hastane çalışanları ise her gün araçlarının zarar gördüğünü iddia ediyorlar. Kimileri park alanlarından çıkarken çarpıp çıkıyor, kimi zaman da araçlarımızın camları kırılarak aracımızın içerisi kurcalanıyor. Güvenlik olmadığından ve kamera olmadığından dolayı araçlarımız zarar görüyor. Bunu defalarca hastane başhekimine ve idaresine dile getirdik başhekim bizi dinlemiyor, kendi aracınızın önlemini kendiniz alın diyerek bize söylemde bulunuyor. Biz hastane çalışanlarıyız, biz sağlık dağıtıyoruz. Bizlere ayrıcalık gösterileceğine moralimizi motivasyonumuzu yüksek tutulacağına bizlere mobbing uygulanarak moralmen çöküyoruz ve çalışmak istemeyecek şekile geliyoruz.

Diğer yandan yorucu bir iş yapıyoruz, doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları olarak iznimiz yok, rapor alamıyoruz, rapor alsak da kabul görmüyor, tam bir baskı içerisinde çalışıyoruz. Bu başhekimin bir an önce istifa etmesi lazım yoksa bu hastanede hizmet vermesi ve yapılması mümkün olmayacaktır. Biz hastane çalışanları olarak artık son noktaya geldik.

Kısacası daha önceki başhekimler zamanında hiç böyle sorunlarla karşılaşmadık, ne hikmetse Özkaya geldi, hastanede çalışacak şevkimiz ve hevesimiz kalmadı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Özellikle pandemi sürecinde bizlere moral ve motivasyonuzu yüksek tutmaları gerekirken maalesef şevkimiz kalmadı.

Bizlerin sesi olmanız için başta Gaziantep Valimiz Davut Gül ve gerekli devlet yöneticilerimiz ile birlikte büyüklerimize sizlerin aracılığınızla sesleniyoruz diyerek hastane çalışanları şikayetlerini gazetemizde dile getirdiler.

 (Yaşar Elma)