Başkanlık sisteminde sıkıntı halen devam ediyor.

AK Parti’de tekrar eski sisteme dönülmesi için kulisler yapıldığı konuşuluyor.

Hükümet müsteşarlıkların kaldırılması bakanlıklarda işlerin yürümediğini ortaya koydu.

Bürokraside bugüne kadar yapılanlar sistemde hata olduğunu gösterdi.

Eskiden bakan olmasa da bakanlık işleri aksamazdı.

Hatta birçok milletvekili bakan olmazsa bile seçmenlerin sorunlarını müsteşarlar ile çözerlerdi.

AK Parti milletvekilleri müsteşar ve yardımcıları olmayınca her şey ortada kaldı diyor. AK Parti kulislerinde konuşulanlar arasında müsteşarlık sistemine dönülmesi parti içerisinde ağırlık kazanıyor. Sistemde en büyük sıkıntılardan birisi de bazı bakanlıkların bölünmesi ve bakanlık sayısının artması arttırılması oldu.

Eskiden üç bakanlığın olan işleri şimdi bir bakanlıkta toplandı.Birleşilen bu bakanlıkların altından kalkılamadı. İşlerin bu şekilde yürümeyeceği net bir şekilde görüldü.Bunda elbette bakan tercihleri de etkili oldu.Bazı bakanlar tecrübesiz ve konularına hakim değil.

Bakan yardımcılarının da tek derdi kendini cumhurbaşkanına beğendirmek. Çünkü geleceklerini burada görüyorlar. İşler bu anlayışla yürümüyor görev alanlarının daraltılması ve bakan sayısının artırılması formülü şu an AK Parti kulislerinde tartışılıyor.Tabi son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Hükümet sistemine olan güvenin sürekli düşmesi ve AK Parti içerisinden gelen tepkilerin artması aksaklıkların büyümesi üzerine cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde revizyona gidilmesi tartışmalarını gündeme getirdi. Yerel seçimlerde bile başkanlık sisteminin sıkıntıları gözler önüne serildi.

AK Parti milletvekilleri artık eski sisteme dönülmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söylüyorlar. Siyasetçiler bakan yardımcılıklarının da kaldırılmasını istiyorlar.

Murat Polat

Editör: Haber Merkezi