BAŞHEKİM Mİ SİYASİ RAKİP Mİ BELLİ DEĞİL!

Gün geçmiyor ki skandallar ile ismi devamlı gündeme gelen Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Gürgen'in vukuatları ile ilgili haberler sitemize ve kamuoyuna yansımasın.

Ordu CHP milletvekili Mustafa Adıgüzel Ordu ilinde yaşanan sağlıkla ilgili problemler başta olmak üzere Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Gürgen başta olmak üzere bazı idarecilerin çalışanlara baskı ve mobing yaptığı ile ilgili açıklamaları hem meclis çatısı altında siyasi faaliyet olarak hem de bir çok  basın kaynağında yer almıştı. İlin milletvekili olarak ildeki her vatandaş gibi sağlık çalışanlarının da dertleriyle ilgilenme görevi olan siyasi kimliği yanında kamu görevi yapan Ordu Milletvekiline, Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Gürgen Ünye Merkezli yerel bir gazeteye verdiği basın açıklaması ile cevap verdi.

Milletin Vekili olan Mustafa Adıgüzel'i gerçek dışı bilgileri hem meclisteki siyasi çalışmalarında hem de basına yaptığı açıklamalarda kullandığını iddia eden başhekim, bir anlamda milletvekilini yalancılık ile suçladı.  Bununla da yetinmeyen Başhekim Atilla Gürgen, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'i ucuz siyasi çıkar sağlamaya çalışmakla itham etti.

Bunun üzerine Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel kendi kişisel Facebook hesabında bashekim ve il ust düzey yöneticilerine çok ağır bir açıklama ile cevap verdi. 

ORDU MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ADIGÜZEL'DEN BAŞHEKİME: İPİNİ KISA TUTSUNLAR!

Ordu Devlet Hastanesinin "hanımefendi torpilli" başhekimi haddini ve hududunu aşarak açıklama yapmış. Göğüs hastalıkları uzmanlarının istifa ettiği beyanımın yanlış olduğunu üfleyerek sıyırmaya çalışıyor. Bu doktor arkadaşlarımızın daha önce istifa hakları dolduğu için, mevzuat gereği işlem yapamadıklarını, ama istifa girişiminde bulunduklarını, sadece ben değil, cümle alem biliyor.

İstifa edebilmiş, kayda geçirebilmiş olmaları değil, buna niyet edip girişimde bulunmuş olmaları önemli, orada ne haltlar yediğini göstermek için, sen ne maval okuyorsun. Malum siyasinin arkasına sığınacağına biraz mesai arkadaşlarına doktor arkadaşlarına sırtını dayayabilecek kadar sosyal ilişkin ve liyakatin olabilseydi keşke. İste o zaman Nöroloji uzmanları da biri dağa kaçtı, birini yel diğerini sel aldı gibi abuk sabuk açıklamalar yapmak zorunda kalmazdın.

Ayrıca bize cevap vermek senin haddine değil. Biri cevap verecekse sen değil sırtını dayadığın ağa baban konuşsun. Bu açıklamayı da izin almadan yaptıysan Ordu'daki amirlerini göreve davet ediyorum. Eğer izin alarak yaptıysan da onları uyarıyorum "ipini kısa tutsunlar".  Bir daha ki sefere cevabımız senden ibaret olmaz.

Ve bir daha herhangi bir devlet hastanesi çalışanı veya doktoru ile uğraştığını, imalı veya yan gözle baktığını duyarsam oraya gelir hesabını bizzat sorarım bilesin. Orası Ordu Devlet Hastanesi. Babanın ya da ağa babanın çiftliği değil.

Ordu Milletvekili
Mustafa Adıgüzel

BAŞHEKİM ORDU VALİSİNDEN İZİN ALARAK MI BU AÇIKLAMAYI YAPTI?

657 sayılı devlet memuru kanuna tabi olan Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Gürgen'in çok ağır ifadeler içeren ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu kapsamına dahi sokulup hakkında cezai işlem yapılabilecek bir açıklamayı, Ordu İl Valisinden izin alarak mı yoksa almadan mı yaptığı merak konusu oldu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre kamu görevlileri Validen izin almadan herhangi bir basın açıklaması yapması yasaklanmıştı. Devlet  memuru sıfatında olan Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi  Atilla Gürgen'in siyasi kişiliğe sahip olan CHP'li vekile karşı yapmış olduğu basın açıklaması ile devlet memurunun tarafsızlığı ilkesini hiçe saydığı ve kendisine siyasi bir kimlik yakıştırdı iddiaları gündemdeki yerini aldı. Başhekimin, hem halka hem de çalışanlara tarafsız olarak yaklaşması ve hizmet etmesinin bu saatten sonra beklenmesinin mümkün olmadığı Ordu kamuoyunda konuşulduğu da gelen bilgiler arasında.

Milletin vekiline yalancılık ve ucuz siyasi çıkar peşinde koşmakla itham eden kamu görevlisi hakkında, yetkililerin herhangi bir idari ve adli işlem yapıp yapmayacağı tarafımız kadar ORDU halkı tarafından da takip edilecektir.

Hakkında birçok şikayet olan Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Gürgen'in bir an önce görevinden alınmasının kamu yararına olacağını Ordu'da yaşayan taraflı tarafsız herkes tarafından konuluşulduğu da iddialar arasında. Açıkça CHP düşmanlığına ikrar eden GATA başhekimi yardımcısı gibi Ordu Devlet Hastanesi başhekim Atilla Gürgen'de yapmış olduğu basın açıklamasıyla tarafsızlığını kaybettiğini sosyal medya'da yapılan paylaşımlara yansımış durumda.

Devlet otoritesi ve kamu görevlilerin tarafsızlığı ilkesine karşı davranışları su yüzüne defalarca çıkan başhekim hakkında, yetkililerin nasıl bir tutum içinde olacağını bizler kadar tüm Türk halkı da takip etmektedir.

Takdir yüce Türk milletinindir.