Tekirdağ’da faaliyet gösteren özel bir hastane İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’a reçetesi yanında olmadığı gerekçesi ile alerji iğnesi yapmadı. 10 yıldır polen alerjisi iğnesi olduğunu ifade eden Kaplan, “Yaptıkları çok büyük terbiyesizlik. Reçetem vardı ama yanımda değildi. Ben bu iğneyi 10 yıldır kullanıyorum” dedi.

Edinilen bilgiye göre İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan 10 yıldır kullandığı polen alerji iğnesini eczaneden alarak vurdurmak için Tekirdağ’daki bir özel hastaneye gitti. Hastane yetkilileri reçetesi olmadığı için iğneyi vuramayacaklarını söyledi. Kaplan, hastane görevlilerine milletvekilli olduğunu reçetesi olduğunu fakat yanında olmadığını söyledi. 10 yıldır iğneyi vurdurduğunu söyleyen Kaplan’ın ısrarlarına rağmen iğne yapılmadı.

Kendisinin vekil olduğunu ifade eden Kaplan, “Benim beyanım esastır. Ben milletin vekiliyim. Bu iğneyi vurdurmazsam yüzlerim şişiyor. Eczaneden aldığım iğne ve ilacı hastanede vurduramadım. Hastanenin başhekimi beni arayarak ‘özür dilemek yerine elinden geleni arkana koyma hodri medyan’ diyor. Bu insanlar bu cüreti nereden alıyor merak ediyorum. Ben bu iğneyi 10 senedir yaptırıyorum. Sonra da araya insanlar koyarak benden özür dilemeye çalışıyorlar” dedi.

Özel hastane yetkilisi yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar doğru olanı yapmış. Reçetesiz iğne kurallara göre yapılmaz. Doğru olan da budur. Reçetesiz eczaneden de iğne alamaz.” dedi.