Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istifa çağrısı yaparak “meslektaşlarına ve hastalarına saygın varsa istifa et” dedi.

"FAHRETTİN KOCA İSTİFA ET"

Milletvekili Adıgüzel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben de “sen sakın istifa etme, doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla birlikte seninle sandıkta hesaplaşacağız. Seni hastane kapılarında hastalara konulan bu asma kilitlerle hatırlayacak” ifadesini kullandı.

HEKİMLER LSİE MEZUNLARINDAN DAHA DÜŞÜK ÜCRET ALIYOR

60 litre mazotun 1671 TL yaptığını belirten Milletvekili Adıgüzel, doktorların lise mezunlarından bile daha az maaş aldığını ve geçinemediklerini, yoksulluk sınırının altında yaşadıklarını belirterek Ak Parti iktidarının söz verdiği sağlık çalışanı atamalarını yapmadığını belirtti.

Milletvekili Mustafa adıgüzel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hastane Önünde İncir Ağacı’ bir acının türküsü idi, AKP de hastane önünde bir sancının öyküsüdür”

“Sağlık Bakanı’nın özel hastane sahibi olduğu bir ülkede doktorların müşteki, hastaların da müşteri olması normaldir. Bu, bir Çin atasözü değil, bir Türkiye gerçeğidir. Anadolu’da bir hastane kapısı; gecenin dördünde yola çıkan insanlar, sabah altıda kuyruğa giriyorlar. Hastalar, yaşlılar, hamileler; oturacak bir yer bile yok, kapılarında da bir asma kilit. Hastane kapısında kuyruk, evde telefon başında kuyruk, ameliyat sırasında kuyruk. Herkes tamamlayıcı sağlık sigortası yapıyor, çünkü hastanelerde randevu almak, muayene olmak artık bir hayal. ‘Hastane Önünde İncir Ağacı’ bir acının türküsü idi, AKP de hastane önünde bir sancının öyküsüdür.

“Pratisyen hekim 6 bin 900 lira, bir uzman hekim yaklaşık 7 bin lira alıyor”  

Bir doktorun cep telefonunun ekran görüntüsünü göstereceğim. Burada bir internet sitesi var: ‘Almanya’da doktorluk.’ Geçen yıl bin 400 üyesi vardı, şimdi 14 bin üyesi var. Sabahın yedisinde tam 221 doktor burada çevrimiçi. Sabahın yedisinde 221 doktor burada ne arıyor? Çalışmak için yurt dışında yer arıyor. 250 bin kişiye bir tane kardiyoloji uzmanı gönderemeyen Erdoğan, doktorları kapıya gönderdi. Bu toplumun en zeki çocuklarından olacaksın, lise mezunlarında daha az maaş alacaksın; neden iki fakülte okuyasın ki? Düşünün, bir doktor, yanında çalışan sözleşmeli tıbbi sekreterden daha az alıyor. Ben, size daha ne anlatayım? Standart yaşam kalitesini bırakın, çocuklarına bir gelecek kurmayı bırakın, yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Pratisyen hekim 6 bin 900 lira, bir uzman hekim yaklaşık 7 bin lira alıyor. Memurlardan daha az ücret alıyorlar.

“Doktorlara vere vere 1 depo mazot verdiniz”  

Sabit ek ödemede aralık ayındaki düzenlemede var olan uzman hekimler ve eğitim görevlisi hekimler pas geçilmiştir. Yine burada eczacıları da yok saymışsınız. Hem aralık ayındaki düzenlemeden çok daha geride hem de burada bir Ali Cengiz oyunu var. Ek ödeme, vergiye tabi olmayan 375 sayılı KHK’den çıkarılıp 209 sayılı Vergi Kanunu’na tabi tutulmuştur. Bu şekilde, üst vergi dilimleriyle verdiğiniz farkı da kuşa çevireceksiniz. Madde 3’te, bir disiplin durumu, döner sermayeye kıstas olarak konulmuş; neye göre disiplin, kime göre disiplin? Atama bekleyen sağlık personeline söz verdiğiniz atamaları yapmıyorsunuz. Olmayan camiye imam atıyorsunuz ama sağlıkçıya gelince atama yapmıyorsunuz. Aralık ayında âdeta bir orta oyunu gördü bu ülke. Erdoğan, Meclis’te, grup toplantısı sonrası basın mensuplarına Sağlık Bakanı’nı göstererek dedi ki ‘Ne dedi? Para pul söyledi mi?’.  Sağlık Bakanı, ‘Vallahi bir şey demedim, siz izin vermeden bir şey söyler miyim efendim’ dedi. Hatırlıyorsun değil mi onları, sanki dünyaları bağışlıyordu doktorlara. Vere vere bir depo mazot verdiniz. 60 litre mazot bin 671 lira yapıyor.

“Erdoğan; tarih seni, hastane kapılarında hastalara konulan bu asma kilitlerle hatırlayacak”  

Hekimlik andında -Fahrettin Koca da bu hekimlik andını yaptı- ‘Hekimlik mesleğinin onurunu koruyup geliştireceğime, mesleği bana öğretenlere ve meslektaşlarıma hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime onurum üzerine ant içerim’ der. Bu hükümetin doktora saygısı yok, hastaya saygısı yok, hastadan da geçtim ölüye saygısı yok. Son iki yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin ölüm istatistikleri açıklanmamaktadır. Sayın Fahrettin Koca, meslektaşlarına ve hastalara saygın varsa istifa et. Sayın Erdoğan, sen istifa etme, sakın istifa etme. Doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla birlikte seninle sandıkta hesaplaşacağız. Ve Sayın Erdoğan, tarih seni hastane kapılarında hastalara konulan bu asma kilitlerle hatırlayacak.”