Komisyon üyelerinden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır milletvekili Habip Eksik, Sağlık Komisyonu’nda bu konunun tartışıldığını söyledi ve tüm partilerden üyelerin ‘koronavirüsün meslek hastalığı sayılması’ konusunda mutabık kaldığını belirtti.

Halk TV'ye konuşan Habip Eksik, ‘koronavirüsün meslek hastalığı sayılması’ ile ilgili tekliflerin halen beklediğini ve komisyondan böyle bir kararın geçmediğini açıkladı.

Halk TV'nin aktardığına göre komisyonda ne oldu?

TBMM’de Plan Bütçe Komisyonu’nda sağlık bütçesi görüşmelerinde ‘Koronavirüsün meslek hastalığı sayılması’ konusu tartışıldı. Toplantı sonrasında Bakan Koca, konunun Meclis’in takdirinde olduğunu ve koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasından mutluluk duyacağını belirtti ve desteklediğini söyledi.

Sonrasında TBMM’de Sağlık Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda da aynı konu görüşüldü. Tüm partilerin bu komisyonda ortak bir kanaate vardığını dile getiren HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, “Toplantının sonunda Komisyon Başkanı Recep Akdağ ‘İktidar ve muhalefet partilerinin hepsi aynı kanaatte ve Covid-19’un meslek hastalığı sayılmasında mutabıkız.

Biz bu konuyu hem Çalışma Bakanı ile hem de iktidar grubu olarak yetkili kurullarımızda tartışmaya götüreceğiz’ dedi. Biz de bunun üzerine ‘sağlık komisyonu biziz, biz de bir kanun teklifi verebiliriz’ dedik.”

Habip Eksik, Sağlık Bakanı Koca’nın da bu durumu desteklediğini, hem de TBBM Sağlık Aile Çalışma Sosyal İşler Komisyonu’nda bu konuda tüm partilerin meslek hastalığı sayılması konusunda mutabık kaldığını dile getirdi. Bu konuda eski tekliflerin henüz kabulünün gerçekleşmediğini belirten Eksik, yeni bir teklifin de komisyondan geçmediğini söyledi. Eksik, komisyonda şimdilik bir görüş birliğinin oluştuğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi