Milletvekili Atay, İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’nin Gaziantep’in sağlığını idare edecek etmesi üzerine yaptığı atamaların neden onaylanmadığını Sağlık Bakanlığı’na sorduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden bu konuya ilişkin akıl almaz cevaplar aldığını belirten Atay, “Gaziantep’te Koronavirüs vakaları artıyor. Bunun sebebi Sağlık Bakanlığı’ndaki birtakım aymazlık içinde olan bürokratlardır. Bunun hesabını sorarız. Konuyu TBMM’ye de taşıyacağım” dedi.

GENEL MÜDÜRDEN AKIL ALMAZ CEVAPLAR

Gaziantep’te İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı başkan, başkan yardımcısı, hastane başhekimi ve başhekim kadrosu düzeyinde yapılan atama listesinin Sağlık Bakanlığı’nda yaklaşık 1 aydan beri bekliyor olmasına ve onaylanmamasına tepki gösteren MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, memohaber.com’a özel yaptığı açıklamada konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nı aradığını ve ilgili Genel Müdür Mehmet İslamoğlu ile görüştüğünü dile getirdi. İslamoğlu’ndan akıl almaz cevaplar aldığını aktaran Atay, “Bildiğimiz üzere İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki Gaziantep’e müdür olarak kendi ekibini kurması yetkisi ile atandı. Ancak ne hikmetse İl Sağlık Müdürü Tiryaki’nin kendi ekibini kurmaya yönelik yaptığı atamalar yaklaşık 1 aydan bu yana Sağlık Bakanlığı’nda onay bekliyor. Bu idareciler listesinin neden onaylanmadığını ve bekletildiğini sormak için Sağlık Bakanlığı’nın ilgili Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim. İslamoğlu bana, bu tür konulara Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in baktığını, ve Eldemir’in Ankara dışında olduğunu, atamaların da bu yüzden henüz onaylanmadığını söyledi” ifadelerinde bulundu.

BAKAN YARDIMCISI ŞEHİR DIŞINDAYMIŞ

Gaziantep’te süratle artan Koornavirüs vakalarının sebebinin onaylanmayan atamalar olduğuna dikkat çeken Atay, “Türkiye’de ağır işleyen bürokrasi örneği söyle deseler Sağlık Bakanlığı’nı gösteririm. Sağlık Bakanlığı yetkililerine Gaziantep’teki atamaların neden bekletildiğini ve onaylanmadığını sorduğumda bakan yardımcısının şehir dışında bulunuyor olması sebep olarak gösteriliyor. Böyle bir saçmalık olamaz. Üstelik bu bilgiyi bana veren ilgili Genel Müdür Mehmet İslamoğlu, Gaziantep gibi atamaları onay bekleyen başka iller olduğunu da söyledi. Ayrıca İslamoğlu, Gaziantep’te yapılan atamaların hepsinin onaylanabileceğini, bir kısmının onaylanıp bir kısmının onaylanmayabileceğini ya da hiçbirinin onaylanmayabileceğini de söyledi. Gaziantep’te Koronavirüs vakaları artıyor. Bu artış devam eder tavan yaparsa bunun sebebi Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileridir ve biz bunun hesabını muhakkak sorarız” dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN ELİ KOLU BAĞLANIYOR

İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’nin ekibini oluşturmak üzere tam yetki ile Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne atandığını hatırlatan Atay, “Önceki il sağlık müdürünü beğenmeyen Sağlık Bakanı yeni bir il müdürü atadı ve bu müdürün bu şehirde başarılı olması için kendi ekibini kurması gerektiği konusunda hemen her kesim hemfikir oldu. Ayrıca bu müdür zaten bu yetkilerle Gaziantep’e atandı. Ama ne hikmetse şimdi bu müdürün oluşturduğu liste bakanlıkta bekletiliyor ve onaylanmıyor. Bu şartlarda İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’nin de eli kolu bağlanmış oluyor” şeklinde konuştu.

ATAY KONUYU TBMM’YE TAŞIYACAĞIM

Gaziantep’in sağlık bürokrasisindeki atamaların bu hafta Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmaması durumunda konuyu TBMM’ye (Türkiye Büyük Millet Meclisi) taşıyacağına vurgu yapan Milletvekili Atay, “Bu hafta atamalar onaylanmazsa TBMM’de konuyu gündeme getirip soru önergesi ile bu atamaların neden geciktiğinin cevabını isteyeceğim. Madem müdür atıyorsunuz, ekibini de oluşturmasına izin vermelisiniz ve müdürün elini kolunu bağlayamazsınız. Bakan ve bakan yardımcısı Ankara dışında olunca o bakanlıktaki bütün hizmetler duruyor mu? Gaziantep olarak valilik ve belediyelerimiz korona konusunda her türlü tedbiri alıyor. Ama Gaziantep’teki sağlık idarecilerinin giden ve gelenler net olarak belli olmadığı için bana ne düşüncesi hakim. Görevden alınanlar henüz görevinin başında ama bu düşünce ve psikoloji altında verimli çalışamıyorlar. Yeni atananlar ise yerine oturmadığı için elinden bir şey gelmiyor” diye konuştu.

OLAN GAZİANTEP’E OLUYOR

Sağlık Bakanlığı’ndaki aksaklıklardan dolayı Gaziantep’in mağduriyet yaşadığını dile getiren Milletvekili Atay, memohaber.com’a yaptığı özel açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Sağlık Bakanlığı’nda bilmediğimiz bir şeyler oluyor, ama olan Gaziantep halkına oluyor. Gaziantep’te korona ile herkes mücadele ediyor. Vali ve belediye başkanları elinden gelen gayreti gösteriyor, ama Koronavirüs vakalarının artışı önlenemiyor. İl Sağlık Müdürünü atıyorsunuz, ama ekibini onaylamıyorsunuz. Müdürü rahat bırakmalısınız ki sağlıklı bir sağlık hizmeti verilebilsin. Bunun sorumlusu kimse gereken adımı atmalıdır. Sağlık Bakanı rahatsızlansa Sağlık Bakanlığı’nın kapısına kilit mi vurulacak? Gaziantep’teki Koronavirüs vakalarının artmasını sebebi Sağlık Bakanlığı’ndaki iş bilmez bürokratlardır. Bunun da hesabını sorarız. Sağlık Bakanlığı’nda bazı bürokratlar aymazlık içinde. Atamaları onaylanmayan tek il Gaziantep değil, bazı illerin de bu konuda benzer sıkıntıları mevcut. Sağlık Bakanı’na çağrı yapıyorum; Gaziantep’in bu sorununa derhal çözüm bulunsun.”

Kaynak: memohaber.com