Arkaz, Genel Kurul’daki konuşmasında, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve ek ödenekleri ile alakalı çalışmaları itina ile takip ettiklerini belirtti.

Ek ödeneklerin seyyanen olması gerektiğini ve koronavirüs dolayısı ile hayatını kaybeden sağlık personelinin şehit sayılması istediklerini aktardı. “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak sağlık çalışanlarının her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam ediyoruz. Koronavirüsle mücadelede tüm sağlık personelinin aynı anda ve adil olarak ek ödenekten faydalanmasını istiyoruz. Özlük haklarının teslimi ve virüs yüzünden can veren personelin şehit sayılması için gereken çalışmaları takip ediyoruz.”

Sağlıkta Şiddet yasasında 12 Nisan 2020 tarihinde düzenleme yapılmış olmasına rağmen, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiğine değindi. “Üzülerek belirtmek istiyorum ki tüm çalışmalarımıza rağmen sağlıkta şiddet ve sağlık camiasının yaşadığı sorunlar bitmedi, devam ediyor. Sadece geçen ay sağlık personelimize karşı 60 şiddet vakası uygulandı. Son bir yılda her 4 sağlık çalışanından 1 tanesi şiddete uğradı.”